Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η ασθένεια του Τραμπ θα επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ

Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η ασθένεια του Τραμπ θα επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Ότι η ασθένεια του Τραμπ θα επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εκτιμά η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7

Την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό και λίγο αργότερα ακολούθησε η εισαγωγή του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed.

Η εξέλιξη αυτή, μόλις ένα μήνα πριν τις αμερικανικές εκλογές και δεδομένης της στάσης του Τραμπ από την έναρξη της πανδημίας αναμένεται να επηρεάσει την διαδικασία.

Αυτό πιστεύει η μεγάλη διαδικασία των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7.

To 60,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι επερχόμενες αμερικανικές εκλογές θα επηρεαστούν “πολύ” ή “αρκετα”.

Πιο συγκεκριμένα, ότι θα επηρεαστούν “αρκετά”, θεωρεί το 42,1% και “πολύ” το 18,4%.

Το 20,4% θεωρούν ότι η ασθένεια του Τραμπ θα επηρεάσει “λίγο” τις εκλογές, ενώ ότι δεν θα επηρεαστούν καθόλου κρίνει το 14,2%. Ένα 4,9% απέφυγε να τοποθετηθεί επί αυτού του ερωτήματος.

Καμία έκπληξη από την ανακοίνωση της ασθένειας Τραμπ

Καμία έκπληξη δεν αισθάνθηκε από την ανακοίνωση της ασθένειας του Ντόναλντ Τραμπ ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων.

Με δεδομένη την συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην πανδημία και την τάση του να την υποβαθμίζει, συμμετέχοντας σε κοινωνικές και προεκλογικές εκδηλώσεις χωρίς να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, κάτι τέτοιο φάνταζε μάλλον αναμενόμενο για το 72,7% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Το 25,8% δήλωσε ότι η ανακοίνωση της ασθένειας του προέδρου των ΗΠΑ του προκάλεσε κάποια έκπληξη, ενώ το 1,5% δεν τοποθετήθηκε σχετικά.

Η ανακοίνωση της ασθένειας του Τραμπ δεν προκάλεσε ιδιαίτερα συναισθήματα στους πολίτες.

 Ερωτηθέντες σχετικά, μόλις το 15,7% απάντησε πως αισθάνθηκε ανησυχία, με το 83% να απαντά αρνητικά σε αυτή την ερώτηση.

Στεναχώρια προκάλεσε η εξέλιξη με την υγεία του προέδρου των ΗΠΑ στο 12,1%.

Λίγο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν “ικανοποίηση” από την ανακοίνωση της μόλυνσης του Τραμπ με κορονοϊό, προσεγγίζοντας το 30%, όμως και σε αυτή την περίπτωση, ένα συντριπτικό 66,9% δεν συμμερίζεται αυτό το συναίσθημα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα