Οι Έλληνες θα πάνε διακοπές, σε άλλο προορισμό και για λίγες μέρες

Οι Έλληνες θα πάνε διακοπές, σε άλλο προορισμό και για λίγες μέρες

Την ώρα που ο τουρισμός απειλείται με ιστορική "βουτιά" λόγω της πανδημίας, οι Έλληνες δηλώνουν στην έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7 πως θα πάνε ολιγοήμερες διακοπές φέτος.

Ο κορονοϊός είναι εδώ και εν αναμονή του φαρμάκου, τα “φώτα” στρέφονται στην οικονομική ύφεση με τον κλάδο του τουρισμού στη χώρα μας να απειλείται ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Τα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού με αργό και σταθερό τρόπο στηρίζουν και προτείνουν τη χώρα μας ως ασφαλή προορισμό, ωστόσο ακόμα όλοι βρίσκονται σε μια κατάσταση “μουδιάσματος” και αναμονής με τους τουριστικούς πράκτορες να ανησυχούν και τους αδειούχους να προβληματίζονται για τις φετινές τους εξορμήσεις.

Τα ευρήματα της aboutpeople στο 5ο κύμα έρευνας για το “20/20” του NEWS 24/7 καταγράφουν τη διαφαινόμενη συμπεριφορά των Ελλήνων σχετικά με τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι.

Το 23% θεωρεί λοιπόν ότι θα κάνει κανονικά διακοπές όπως κάθε χρόνο, το 29,2% ότι θα κάνει μεν διακοπές αλλά λιγότερες μέρες και σε διαφορετικό μέρος από αυτό που σχεδίαζε, το 15,1% ότι δε θα κάνει καθόλου διακοπές λόγω κορονοιου και το 25,9% ότι δε θα κάνει διακοπές όπως δεν έκανε και πέρσι.

Σχετική ανησυχία υπάρχει και για ενδεχόμενη νέα καραντίνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το 11,4% θεωρεί πολύ πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο και το 37,2% αρκετά πιθανό. Λίγο και καθόλου απάντησε το 47,9%.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7,  “20/20”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα