Σταθερά υπέρ της ΕΕ οι Έλληνες για μία ακόμη χρονιά

Σταθερά υπέρ της ΕΕ οι Έλληνες για μία ακόμη χρονιά

Υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι Έλληνες, όπως δήλωσαν στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7

Υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7.

Συγκεκριμένα, υπέρ της συμμετοχής της χώρας μας στο ευρωπαϊκό μπλοκ τάσσεται το 67,8% των ερωτηθέντων, ενώ κατά της συμμετοχής το 22,4%, με το 9,8% να αποφεύγει να τοποθετηθεί σχετικά.

Το ποσοστό, όμως όσων διάκεινται θετικά απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου του 2019, όταν και το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε το 74,1%, το υψηλότερο της πενταετίας. 

Μέσα στο τελευταίο έτος η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε ένα Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο ύψους 1,1 τρισ. ευρώ, που μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης από την πανδημία του νέου κορονοϊού φτάνουν το 1,8 τρισ. ευρώ.  Πρόκειται για το υψηλότερο ποσο που έχει προϋπολογιστεί ποτέ, ενώ για πρώτη φορά η ΕΕ προχώρησε κεντρικά σε δανεισμό προκειμένου να καλύψει μέρος του.

Στο ίδιο διάστημα, υπήρξαν και οι ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, με τις σχετικές αποφάσεις της Ένωσης να παίζουν ενδεχομένως κάποιο ρόλο στην μείωση του ποσοστού αποδοχής της από πλευράς των Ελλήνων.

Μεσοπρόθεσμα, πάντως τα ποσοστά υπέρ της ΈΕ παρουσιάζονται αυξημένα με το χαμηλότερο να  σημειώνεται το 2016(62,5%).

Η μείωση πάντως των 7,7 μονάδων στις θετικές γνώμες, δεν μεταφράζεται αμιγώς σε αρνητικές, η αύξηση των οποίων τον τελευταίο χρόνο ανέρχεται σε 3,2%(από 19,2% σε 22,4%) με εκείνους που επιλέγουν να μην απαντήσουν σχετικά να αυξάνονται κατά 3,1%.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα