Θετικοί στη μάσκα, επιφυλακτικοί στο εμβόλιο οι πολίτες

Θετικοί στη μάσκα, επιφυλακτικοί στο εμβόλιο οι πολίτες

Τι απαντούν οι πολίτες σχετικά με την χρήση μάσκας και το αναμενόμενο εμβόλιο, στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7

Η χρήση της μάσκας και το πολυαναμενόμενο εμβόλιο στην μάχη κατά του νέου κορονοϊου, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο εκατοντάδων θεωριών συνωμοσίας. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματική ζωή, έξω από τα διαδικτυακά φόρα;

Η χρήση της μάσκας, ως μέτρο προστασίας, έχει περάσει από διάφορες φάσεις, με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων στην εκάστοτε χρονική συγκυρία. Πλέον τα δεδομένα συγκλίνουν στην αναγκαιότητα της χρήσης της, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Την αποτελεσματικότητά της μάσκας, σε αυτή την κατεύθυνση, φαίνεται να αναγνωρίζει και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως δείχνει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7.

To 72,2% των πολιτών πιστεύει ότι η χρήση της μάσκας είναι αποτελεσματική για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορονοϊού. Ωστόσο, ένας στους 4 (25,9%) διατηρεί αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της.

Το 1,9% των ερωτηθέντων απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά.

Τα θετικότερα ποσοστά παρατηρούνται στις γυναίκες, στις μεγάλες ηλικίες και σε όσους είναι ανώτερης/ανώτατης μόρφωσης.

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, οι πολίτες παραμένουν επιφυλακτικοί, ενώ αυξάνονται εκείνοι που απαντούν ότι δεν θα έκαναν το εμβόλιο εάν αυτό ήταν άμεσα διαθέσιμο. Το 48,9% απαντά ότι θα έκανε το εμβόλιο,  ενώ ότι δεν θα το έκανε δηλώνει το 37,1% των ερωτηθέντων. Το 14% δεν παίρνει θέση στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Άντρες, μεγάλης ηλικίας και υψηλής μόρφωσης είναι πιο θετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.

Το ποσοστό εκείνων που την 21η Ιουλίου απαντούσε ότι θα έκανε το εμβόλιο ήταν ήταν 52,1% και όσων δήλωναν πως δεν θα το έκαναν ήταν 34,1%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι πολίτες τον Ιούλιο εμφανίζονταν πιο θετικοί απέναντι στο εμβόλιο σε σχέση με τον Μάιο, μία αυξητική τάση που δεν είχε μεγάλη διάρκεια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα