Ο Φοίβος απαντά στο γιατί δεν συνεργάστηκε με την Άννα Βίσση
Διαβάζεται σε 2'
Ο Φοίβος έδωσε συνέντευξη και αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες για τον Νίκο Καρβέλα, την Άννα Βίσση αλλά και τη Δέσποινα Βανδή.
- 30 Δεκεμβρίου 2025 12:23
Ο Φοίβος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο vidcast Daily Kous Kous, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της καλλιτεχνικής του πορείας και των συνεργασιών του με μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών μίλησε μεταξύ άλλων για τον Νίκο Καρβέλα, την Άννα Βίσση αλλά και τη Δέσποινα Βανδή, προσφέροντας ενδιαφέρουσες ιστορίες.
«Εντάξει, αυτός που γουστάρω πολύ είναι ο Νίκος Καρβέλας. Θα ήθελα να του γράψω ένα τραγούδι… Το ξέρει, του το έχω πει πει και δεν με πίστευε. Δεν ήμασταν ποτέ στα μαχαίρια με τον Νίκο Καρβέλα. Ήταν αστικός μύθος. Τον εκτιμώ πολύ, θεωρώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει, με τις παραξενιές του, τις απόψεις του, ok. Εγώ μουσικά το κρίνω. Είχαμε συνυπάρξει πριν από πολλά χρόνια όταν είχα ενορχηστρώσει κάποια τραγούδια του τότε που η Άννα επρόκειτο να πάει στο εξωτερικό να κάνει την προσπάθεια της έξω και είχα ενορχηστρώσει 2 ή 3 τραγούδια του και 2 δικά μου που ήταν τα demo», είπε ο Φοίβος, αναφερόμενος στην εκτίμησή του για τον σπουδαίο συνθέτη.
Η συζήτηση έφερε στο φως και την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή, αλλά και τη σχέση του Φοίβου με την Άννα Βίσση. «Η Άννα Βίσση για εμένα είναι ό,τι καλύτερο στο είδος της. Δεν υπάρχει αυτή η καλλιτέχνιδα. Δεν συνεργάστηκα με την Άννα Βίσση, γιατί θεωρούσα ότι προδίδω την Δέσποινα Βανδή. Δεν το μετανιώνω», τόνισε ο συνθέτης, αναδεικνύοντας τον σεβασμό και την πίστη στις μακροχρόνιες συνεργασίες του.
Όσο για τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή, ο Φοίβος δεν έκρυψε τον θαυμασμό και την αφοσίωσή του: «Με την Δέσποινα είχαμε την πιο μακροχρόνια καλλιτεχνική σχέση. Ήμασταν κανονικό ανδρόγυνο καλλιτεχνικά. 17 συναπτά έτη ήμασταν μαζί οπότε πιστεύω ότι είμαι μολυσμένος από “Δεσποινίλα”. Έχει περάσει πλέον μέσα στο DNA μου. Εννοείται ότι τα περισσότερα κομμάτια που έφτιαξα μέσα στον κορονοϊό θα ήταν για την Δέσποινα ασυνείδητα».