Νέος “νταλκάς” για τον Στάρμερ – Σε διαθεσιμότητα συνεργάτης του λόγω σχέσεων με καταδικασμένο παιδόφιλο

Διαβάζεται σε 2'
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ AP Photo

Η απόφαση των Εργατικών να θέσουν σε διαθεσιμότητα τον Μάθιου Ντόιλ λόγω των σχέσεών του με καταδικασμένο παιδόφιλο φέρνει νέα προβλήματα στον Κιρ Στάρμερ.

Αντιμέτωπος με νέα προβλήματα βρίσκεται ο Κιρ Στάρμερ, στον απόηχο της έρευνας σε βάρος του Πίτερ Μάντελσον και τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο νέος “πονοκέφαλος” έρχεται από την απόφαση των Εργατικών να θέσουν σε διαθεσιμότητα τον πρώην επικεφαλής επικοινωνίας του και νυν μέλος της Βουλής των Λόρδων, Μάθιου Ντόιλ, λόγω των σχέσεών του με καταδικασμένο παιδόφιλο, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Σον Μόρτον.

Στο “μέτωπο” Έπσταϊν τώρα, η έρευνα για τις σχέσεις του Πίτερ Μάντελσον με τον καταδικασμένο χρηματοοικονομικό παράγοντα επεκτείνεται σε βάθος 25ετίας, με κρατικούς αξιωματούχους να εξετάζουν αρχεία που φθάνουν έως την περίοδο διακυβέρνησης του Τόνι Μπλερ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δημόσιοι λειτουργοί έχουν λάβει εντολή να ελέγξουν κυβερνητική αλληλογραφία από την περίοδο που ο Μάντελσον ήταν υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας την περίοδο 1999–2001, αλλά και από τη θητεία του ως υπουργού Επιχειρήσεων στην κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν, μεταξύ 2008 και 2010.

Τα έγγραφα δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, ωστόσο οποιοδήποτε στοιχείο προκύψει θα διαβιβαστεί στη Σκότλαντ Γιαρντ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης της αστυνομικής έρευνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές ενδέχεται να καλέσουν τον Μάντελσον για κατάθεση με προειδοποίηση τις επόμενες ημέρες.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα