Κύκλωμα με λαθραία τσιγάρα: Στη φυλακή ο “Πούτιν”, ο “Πρόεδρος” και άλλοι έξι

Διαβάζεται σε 2'
Κύκλωμα με λαθραία τσιγάρα: Στη φυλακή ο “Πούτιν”, ο “Πρόεδρος” και άλλοι έξι
EUROKINISSI

Οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο αδελφών-«εγκέφαλων» του κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οκτώ κατηγορούμενοι για το κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι -μεταξύ των οποίων και οι δύο φερόμενοι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος. Πρόκειται για δύο αδέλφια με τις κωδικές ονομασίες «Πρόεδρος» και «Πούτιν» οι οποίοι, κατά πληροφορίες, αρνήθηκαν το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους.

Οι ίδιοι φέρονται να είπαν απολογούμενοι ότι βρέθηκαν κατηγορούμενοι γιατί παγιδεύτηκαν από αντίπαλα οικονομικά συμφέροντα και πως είναι νόμιμοι επαγγελματίες.

Να σημειωθεί ότι, από τους συνολικά 26 συλληφθέντες, εν τέλει 10 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ σε όσους αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι όπως εμφάνιση σε ΑΤ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγυοδοσίας.

Σε βάρος τους έχεις ασκηθεί ποινική δίωξη κατά περίσταση για τα εξής κακουργήματα:

  • διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • διευκόλυνση εγκληματικής οργάνωσης
  • πλαστογραφία
  • λαθρεμπορία
  • υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης
  • διακεκριμένη περίπτωση παράνομης κατοχής όπλων,
  • ενώ ποινική δίωξη έχει ασκηθεί και για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.
Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα