Και το ΚΚΕ ζητά να κληθούν Τζαβέλλας και Δεμίρης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Διαβάζεται σε 3'
ΚΚΕ
ΚΚΕ INTIME NEWS

Να κληθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο διοικητής της ΕΥΠ, ζητεί το ΚΚΕ.

Tην άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και την κλήση σε ακρόαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του διοικητή της ΕΥΠ για τα θέματα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, ζητούν με επιστολή τους οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ, μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας Μανώλης Συντυχάκης και Βασίλης Μεταξάς.

Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα, οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι «η προκλητική απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ”θάψει” ακόμα πιο βαθιά την υπόθεση των παρακολουθήσεων- υποκλοπών, παρά τα επιπλέον στοιχεία που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα και την πρωτόδικη απόφαση καταδίκης των τεσσάρων εμπλεκόμενων στην υπόθεση των υποκλοπών, δικαιολογημένα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων».

Σημειώνουν παράλληλα ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τέτοιες μεθοδεύσεις. Ούτε μπορεί να κρυφτεί το ευρύτατο νομικό- θεσμικό πλαίσιο, με τη βούλα του αντιλαϊκού ”κράτους δικαίου της ΕΕ”, που ανάγει σε κανόνα το ”ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” και εφαρμόζεται, ενισχύεται, εξοπλίζεται από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, στοχοποιώντας πρωτίστως τον «εχθρό- λαό», τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες».

Σχετικό Άρθρο

Ολόκληρη η επιστολή

Προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Αθανάσιο Μπούρα

Η προκλητική απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να «θάψει» ακόμα πιο βαθιά την υπόθεση των παρακολουθήσεων – υποκλοπών, παρά τα επιπλέον στοιχεία που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα και την πρωτόδικη απόφαση καταδίκης των 4 εμπλεκόμενων στην υπόθεση των υποκλοπών, δικαιολογημένα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τέτοιες μεθοδεύσεις. Ούτε μπορεί να κρυφτεί το ευρύτατο νομικό – θεσμικό πλαίσιο, με τη βούλα του αντιλαϊκού «κράτους δικαίου της ΕΕ», που ανάγει σε κανόνα το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» και εφαρμόζεται, ενισχύεται, εξοπλίζεται από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, στοχοποιώντας πρωτίστως τον «εχθρό – λαό», τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να κληθούν σε αυτήν, τόσο ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όσο και ο Διοικητής της ΕΥΠ για τα θέματα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ και μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας 
Μανώλης Συντυχάκης Βασίλειος-Κωνσταντίνος Μεταξάς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα