Blue Carrier 2: Νέες συγκλονιστικές εικόνες από το φλεγόμενο πλοίο – Μεγάλη μάχη για την κατάσβεση
Διαβάζεται σε 3'
Συγκλονίζουν οι εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Blue Carrier 2. Οι 29 επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για το πλοίο και την αποτροπή ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης.
- 25 Σεπτεμβρίου 2026 20:22
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το εσωτερικό του φορτηγού-οχηματαγωγού Blue Carrier 2, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω, με 28 μέλη πληρώματος και έναν επιβάτη.
Μέλη του πληρώματος καταγράφονται να επιχειρούν στο εσωτερικό του πλοίου, δίνοντας μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής (25/9), σημαίνοντας συναγερμό στα επιχειρησιακά κέντρα του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το Blue Carrier 2 εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Σύρος – Βαθύ Σάμου – Κως – Ρόδος – Κως – Πειραιάς, ενώ στα γκαράζ του μετέφερε 166 φορτηγά και 29 Ι.Χ. οχήματα.
Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και ρυμουλκά και αντιρρυπαντικό σκάφος.
Τα 28 μέλη του πληρώματος και ο μοναδικός επιβάτης, οδηγός ενός από τα οχήματα που μετέφερε το πλοίο, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Φάνη Μπαλατσούκα, όλοι μετεπιβιβάστηκαν σε πλωτό του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στην Τήνο, όπου υποβλήθηκαν προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.
«Είμαστε στην Τήνο, στο Κέντρο Υγείας. Μας φωνάζουν μέσα να κάνουμε εξετάσεις», δήλωσε ο επιβάτης του πλοίου, Κώστας Μαρκουλής.
Επιχείρηση για να μην πάρει επικίνδυνη κλίση, «ανυπολόγιστες» ζημιές
Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις γύρω από το Blue Carrier 2 συνεχίζονται, με βασικό στόχο την ασφαλή διαχείριση και ρυμούλκηση του πλοίου, αλλά και την αποτροπή του ενδεχομένου να πάρει επικίνδυνη κλίση.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ, Γιώργος Βάλλης, ιδιαίτερη σημασία έχει να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, καθώς στο πλοίο υπάρχουν εύφλεκτα υλικά και μια ενδεχόμενη βύθιση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή θαλάσσια ρύπανση.
Στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, τρία σκάφη της Πυροσβεστικής, ένα ναυαγοσωστικό με ειδικό εξοπλισμό και τρία ρυμουλκά.
Παράλληλα, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα μέσα απορρύπανσης στις όμορες Λιμενικές Αρχές.
Σημαντικές είναι και οι ζημιές στα φορτία που βρίσκονταν στα γκαράζ του πλοίου.
Μεταφορικές εταιρείες ανέφεραν ότι στο Blue Carrier 2 υπήρχαν φορτηγά με ψυχόμενα εμπορεύματα, όπως κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα και τυριά.
Μία από τις εταιρείες είχε στο πλοίο τρία επικαθήμενα και ένα ψυγείο, κάνοντας λόγο για «ανυπολόγιστη» ζημιά.
Έκτακτη σύσκεψη για τον κίνδυνο ρύπανσης
Για τη διαχείριση της κατάστασης πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και εκπροσώπων της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν η εξέλιξη της επιχείρησης, η ασφαλής διαχείριση του πλοίου και τα μέτρα που απαιτούνται για την αποτροπή πιθανής θαλάσσιας ρύπανσης.
Η φωτιά στο Blue Carrier 2 εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα.