Tραμπ: “Θα απαγορεύσουμε επισήμως τον όρο Τεχνητή Νοημοσύνη”
Διαβάζεται σε 2'
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σκοπεύει να απαγορεύσει επίσημα τη χρήση του όρου “Τεχνητή Νοημοσύνη”. Η ονομασία που προκρίνει.
- 27 Οκτωβρίου 2026 20:10
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την πρόθεσή του να καταργήσει τον ευρέως διαδεδομένο όρο “Τεχνητή Νοημοσύνη” (AI) από τα επίσημα έγγραφα και τον δημόσιο λόγο.
Μέσα από ανάρτησή του στη δική του πλατφόρμα, Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την τρέχουσα ονομασία “πολύ κακή και ανακριβή”.
Αντ’ αυτού, πρότεινε την άμεση υιοθέτηση του όρου “Υπερνοημοσύνη” (Superintelligence – SI), βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρο την εφημερίδα Wall Street Journal, την οποία επέκρινε επειδή συνεχίζει να χρησιμοποιεί την καθιερωμένη ορολογία.
“Πότε θα αρχίσει η Wall Street Journal να αποκαλεί την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), μια πολύ κακή και ανακριβή ονομασία, Υπερνοημοσύνη (SI), την ονομασία που χρησιμοποιούν κυριολεκτικά όλοι οι άλλοι ή που σύντομα θα χρησιμοποιούν;” διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, κατέστησε σαφές ότι η αλλαγή αυτή δεν θα μείνει απλώς σε επίπεδο προτροπής, προαναγγέλλοντας θεσμικές κινήσεις: “Πολύ σύντομα, θα απαγορεύσουμε επισήμως τον όρο AI/Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχετικά έγγραφα και σε όλα τα άλλα, επειδή είναι ανακριβής”.