Καραθανασόπουλος για επίθεση στην Πάτρα: Κατάπτυστη η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Διαβάζεται σε 2'
Καραθανασόπουλος για επίθεση στην Πάτρα: Κατάπτυστη η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Νίκος Καραθανασόπουλος INTIME

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό στην Πάτρα και ζήτησε από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πάρουν θέση.

«Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη να πάρει θέση για την κατάπτυστη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) για τη χθεσινή επίθεση φασιστοϊδών απέναντι μαθητές και φοιτητές στην Πάτρα» Αυτό ζήτησε με παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην Ολομέλεια.

Ο κ. Καραθανασόπουλος είπε ότι αυτό το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ «μας οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα από την στιγμή που η ίδια η Αστυνομία την θεωρεί “συμπλοκή ανάμεσα σε ανήλικους για προσωπικές διαφορές“» και πρόσθεσε «αλήθεια! σοβαρά μιλάτε;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ έθεσε το ερώτημα όταν «στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε αυτούς τους φασίστες που συνελήφθησαν βρέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε πέντε φυσίγγια, σιδερογροθιές, μαχαίρια» και όταν «έστησαν ενέδρα στην κυριολεξία για να επιτεθούν επειδή τρομοκρατούσαν μια πρωτοπόρα μαθήτρια και μέλος της ΚΝΕ, εκπροσώπου στο 15μελές και στο Συντονιστικό των Συλλόγων Μαθητών Πάτρας», «αυτό είναι συμπλοκή ανάμεσα σε ανηλίκους;».

Ανέφερε επίσης ότι χθες το βράδυ είχε επικοινωνία με τον υπεύθυνο αξιωματικό της Ασφάλειας Πάτρας που τον διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν συμπλοκή αλλά πράγματι ήταν επίθεση. Και οι αστυνομικοί πήγαν τους τραυματίες μαθητές στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας για να τους κάνουν έκθεση σύλληψης. «Δηλαδή να συλλάβουν τα θύματα της επίθεσης;» σχολίασε και τόνισε ότι αυτή η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «αποτελεί πρόκληση και ξεπλένετε τους φασίστες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα