Περού: Εντόπισαν πάνω από 3.000 ταραντούλες κρυμμένες σε κάλτσες – Προορισμός η Γερμανία
Διαβάζεται σε 2'
Τρεις Ευρωπαίοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Λίμα, καθώς επιχειρούσαν να μεταφέρουν παράνομα χιλιάδες ταραντούλες στη Γερμανία. Τα αραχνοειδή ήταν κρυμμένα μέσα σε χρησιμοποιημένες κάλτσες.
- 06 Νοεμβρίου 2026 08:50
Μια ασυνήθιστη υπόθεση λαθρεμπορίου άγριας πανίδας αποκάλυψαν οι αρχές του Περού, εντοπίζοντας και κατάσχοντας περισσότερες από 3.000 ταραντούλες στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, Λίμα.
Τα αραχνοειδή ήταν κρυμμένα μέσα σε χρησιμοποιημένες κάλτσες, οι οποίες βρίσκονταν σε τρεις αποσκευές επιβατών που επρόκειτο να ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την περουβιανή υπηρεσία δασών και άγριας πανίδας (SERFOR), πρόκειται για δύο υπηκόους Γερμανίας και έναν υπήκοο Πολωνίας, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αρχές.
Η παράνομη μεταφορά αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου των αποσκευών, όταν οι υπάλληλοι παρατήρησαν κάτι ασυνήθιστο.
«Καθώς κάναμε έλεγχο με το χέρι, διαπιστώσαμε πως ορισμένες κάλτσες κουνιούνταν», περιέγραψε η Κόρα Σουάρες, τεχνικός της SERFOR, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Από την επιθεώρηση προέκυψε ότι μέσα στις κάλτσες βρίσκονταν χιλιάδες ταραντούλες, οι οποίες είχαν συλλεχθεί από διάφορες περιοχές του Περού.
Σύμφωνα με την ειδικό, ανάμεσα στα κατασχεθέντα αραχνοειδή υπήρχαν αυγά, πολύ νεαρές ταραντούλες αλλά και ενήλικα δείγματα.
Ειδικοί της υπηρεσίας περισυνέλεξαν τα ζώα και τα τοποθέτησαν σε πλαστικά δοχεία, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε η SERFOR.
Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από ειδική μονάδα της αστυνομίας του Περού, αρμόδια για την καταπολέμηση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία από την εισαγγελία, στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα παράνομης εξαγωγής των αραχνοειδών.
Οι ταραντούλες αποτελούν αντικείμενο παράνομου εμπορίου στην Ευρώπη, όπου ορισμένα δείγματα μπορούν να πωληθούν έναντι έως και 500 ευρώ το καθένα.
Η υψηλή εμπορική αξία ορισμένων ειδών άγριας πανίδας καθιστά το λαθρεμπόριό τους ιδιαίτερα επικερδές για τα εγκληματικά δίκτυα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Interpol, το παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας αποφέρει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πέρα από την εγκληματική του διάσταση, το λαθρεμπόριο άγριων ζώων θεωρείται μία από τις σημαντικότερες απειλές για τη βιοποικιλότητα, καθώς η παράνομη συλλογή και διακίνηση ειδών επιβαρύνει τους φυσικούς πληθυσμούς και τα οικοσυστήματα.