Κορονοϊός: Δύο ακόμη θάνατοι στην Ελλάδα σε Πέλλα και Αλεξανδρούπολη

Κορονοϊός: Δύο ακόμη θάνατοι στην Ελλάδα σε Πέλλα και Αλεξανδρούπολη
Ασθενοφόρο έξω από νοσοκομείο Eurokinissi

Στους 55 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα. Κατέληξαν δύο ακόμη άνδρες ένας 67χρονος με υποκείμενο νόσημα στην Πέλλα και άλλος ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ξάνθη.

Στους 55 αυξήθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς κατέληξε και ένας 67χρονος από το χωριό Μαυροβούνι της Πέλλας και ακόμη ένας στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από το χωριό Εχίνο της Ξάνθης.

Όπως είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, o Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής, ο άτυχος άνδρας είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό πριν από μερικές ημέρες και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Έδεσσας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής (3/4)από ανακοπή καρδιάς.

Επίσης σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα pellanews.gr, ο άτυχος άνδρας έπασχε από υποκείμενο καρδιολογικό.

Πρόκειται για το δεύτερο θύμα του κορονοϊού στην περιοχή της Πέλλας. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, μία ακόμα 78χρονη από την Πέλλα έχασε τη ζωή της από τον φονικό ιό, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

Για τον άνδρα που πέθανε στην Αλεξανδρούπολη , πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν από τον Εχίνο όπου χει επιβληθεί καραντίνα και ήταν διασωληνωμένος για μέρες σε ΜΕΘ με σημαντικά προβλήματα υγείας. Πρόκειται δε για το 5 θάνατο στην Ξάνθη η οποία καταμετρά 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη 2/4 ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και 23 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Ο κ. Τσιόδρας σε συντονισμό με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά ανέφεραν ότι έχουν καταγραφεί 119 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο, “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Τα συνολικά κρούσματα τα οποία έχουν ανιχνευτεί στην Ελλάδα είναι 1544 κρούσματα.

Σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί 3 νέοι θάνατοι και συνολικά 53 σε όλη τη χώρα. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι 72 ετών. Οι 39 ήταν άνδρες και οι 14 γυναίκες και το 94% είχε κάποιο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 91 ασθενείς, 16 είναι γυναίκες και 75 άνδρες.

Επίσης πάνω από το 75% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι 9 ασθενείς έχουν βγει από την εντατική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα