Καθηγητής Ιατρικής: Οι πληγές της σεξουαλικής κακοποίησης σημαδεύουν τα παιδιά για μια ζωή

Καθηγητής Ιατρικής: Οι πληγές της σεξουαλικής κακοποίησης σημαδεύουν τα παιδιά για μια ζωή

Ως επί το πλείστον οι θύτες προέρχονται από το στενό περιβάλλον του θύματος και συνήθως απειλούν τους ανήλικους ότι θα σκοτώσουν τους γονείς τους, τόνισε στον News 24/7 στους 88,6 ο Θεόδωρος Δαρδαβέσης.

Για τις πληγές που συνοδεύουν μια ζωή τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ο Θεόδωρος Δαρδαβέσης Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Όπως είπε, ως επί το πλείστον οι θύτες προέρχονται από το στενό περιβάλλον του θύματος και συνήθως απειλούν τους ανήλικους ότι θα σκοτώσουν τους γονείς τους.

Αναφέρθηκε επίσης στη σχετική έρευνα που έκανε το ΑΠΘ για την Κεντρική Μακεδονία και μίλησε για υπαρκτό πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες δείχνουν ότι τα κορίτσια θύματα είναι περισσότερα, τα αγόρια πέφτουν θύματα σε μικρότερη ηλικία ενώ τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί αφορούν παιδιά από  μηνών έως 18 ετών.

Τόνισε ότι η αλλαγή συμπεριφοράς του παιδιού είναι το πρώτο καμπανάκι και πρόσθεσε τη σημασία της καταγγελίας όσο το δυνατόν συντομότερα καθώς μετά από 48 ώρες δεν μπορεί να εντοπιστεί το σπέρμα του θύτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα