Ρώμη: Εκκένωση κεντρικής πλατείας από πρόσφυγες και μετανάστες

Ρώμη: Εκκένωση κεντρικής πλατείας από πρόσφυγες και μετανάστες
Immigrants stand by body bags placed along the Tiber River in a demonstraton against European politics on immigration, the day European Union leaders gathered in Rome to mark the 60th anniversary of the bloc, in Rome, Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο τις τελευταίες ημέρες ζούσαν στα παγκάκια και κάτω από τα δέντρα της πλατείας

Η ιταλική αστυνομία απομάκρυνε με χρήση αντλιών νερού σήμερα τα ξημερώματα πρόσφυγες και μετανάστες από την Ερυθραία και την Σομαλία, οι οποίοι κοιμόντουσαν στην κεντρική πλατεία της Ρώμης Πιάτσα Ιντιπεντέντσα.

Οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο τις τελευταίες ημέρες ζούσαν στα παγκάκια και κάτω από τα δέντρα της πλατείας, μετά την υποχρεωτική εκκένωση κτηρίου στο οποίο ζούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε πρόσφυγες», είχαν γράψει σε πανό οι Αφρικανοί αυτοί πολίτες. Πολλές γυναίκες γονάτισαν στο έδαφος, σηκώνοντας τα χέρια και ζητώντας να μπορέσουν να παραμείνουν στην περιοχή.

Η ιταλική αστυνομία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η χρήση αντλιών κατέστη αναγκαία λόγω του ότι στην πλατεία Ιντιπεντέντσα είχαν μεταφερθεί και φιάλες φυσικού αερίου, που κινδύνευαν να εκραγούν. Μέρος των προσφύγων δέχθηκε να μεταφερθεί σε άλλο χώρο φιλοξενίας, πολλοί όμως παρέμειναν στον δρόμο. Κατά την υποχρεωτική αυτή εκκένωση πραγματοποιήθηκαν δυο προσαγωγές.

(Φωτό: AP / Alessandra Tarantino)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα