Επεισόδια στη Χίο με μετανάστες και κατοίκους
Ένταση στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα, στη Χίο. Έβαλαν φωτιά, καίγοντας σκηνές κι έσπασαν καταστήματα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων (Vids)
- 17 Νοεμβρίου 2016 07:38
Άγρια η νύχτα που πέρασε, στη Χίο. Επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό των προσφύγων και των μεταναστών στη Σούδα, μέσα στην τάφρο του κάστρου της πόλης, από μαινόμενους κυρίως Αφρικανούς μετανάστες.
Πρωτόγνωρα σκηνικά για τα δεδομένα της Χίου εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με μετανάστες να βάζουν φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας και να προκαλούν καταστροφές στους χώρους γύρω από τη δομή φιλοξενίας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Σύμφωνα με τους περίοικους, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ όταν ομάδα μεταναστών έσπασε κατάστημα βεγγαλικών της περιοχής παίρνοντας από μέσα μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων. Στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στον καταυλισμό και ανάβοντάς τα άρχιζαν να τα πετούν στα γειτονικά σπίτια με τους περίοικους να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια.
Η συνέχεια δόθηκε εντός του καταυλισμού που λίγα λεπτά αργότερα παραδόθηκε στις φλόγες. Εξαιτίας της πυρκαγιάς το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού καταστράφηκε.
Στην παρουσία των πρώτων κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στον δρόμο αντέδρασαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να σπάσουν 4 αυτοκίνητα και καταστήματα της περιοχής.
Παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι μετανάστες δεν υποχωρούσαν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στον καταυλισμό. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός.
Την παρουσία των περίοικων ενίσχυσαν πολίτες, κυρίως από τη γειτονιά , που κρατούσαν σίδερα και ξύλα στα χέρια. Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα η κατάσταση φάνηκε να ηρεμεί.
Πηγή: politischios