Ιράν: Συλλήψεις πέντε υπόπτων για τις αιματηρές επιθέσεις στην Τεχεράνη

Ιράν: Συλλήψεις πέντε υπόπτων για τις αιματηρές επιθέσεις στην Τεχεράνη

Οι πέντε ύποπτοι ανακρίνονται από τις αρχές. Το Στείτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τις επιθέσεις

Συνολικά πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν στην Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ιρακινής αστυνομίας, μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

«Μετά την επίθεση στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν από την αστυνομία και ανακρίνονται» δήλωσε ο Χουσεΐν Σαζεντίνια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Παράλληλα, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ διαμήνυσε ότι «οι πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στην Τεχεράνη δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην αποφασιστικότητα του ιρανικού λαού. Ο ιρανικός λαός προοδεύει, αυτά τα πυροτεχνήματα δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην αποφασιστικότητά του. Είναι πολύ μικροί για να πλήξουν τη βούληση του λαού και των υπευθύνων του».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει τις επιθέσεις

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 12 ανθρώπων, την ευθύνη των οποίων για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταδικάζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν σήμερα στην Τεχεράνη», τόνισε με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Ναουέρτ.

«Η αχρειότητα της τρομοκρατίας δεν έχει καμία θέση σε έναν ειρηνικό, πολιτισμένο κόσμο», σημείωσε η Ναουέρτ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Ebrahim Norooz)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα