Βενιζέλος: Η πόλωση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. δεν είναι η παλιά πόλωση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Βενιζέλος: Η πόλωση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. δεν είναι η παλιά πόλωση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Ευρωκίνηση

Από τη Χαλκίδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανάλαβε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή την επόμενη μέρα των εκλογών

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε από τη Χαλκίδα και κάλεσε τους πολίτες να ξεπεράσουν το δίλημμα του νέου διπολισμού και να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί τον εγγυητή και ρυθμιστή της επόμενης μέρας στη χώρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε με νοσταλγία στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, αφού όπως είπε μιλάει “σε ένα κτήριο που το θυμάται από τότε που ήταν πολύ – πολύ μικρός και ερχόταν εδώ στη βόλτα στην παραλία για να δει τα νερά να αλλάζουν και την παλιά χειροκίνητη γέφυρα να ανοίγει και να κλείνει”.

Ο έλεγχος χάθηκε επί ΝΔ

Τα πυρά του στον κυβερνητικό εταίρο του έστρεψε όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ισχυριζόμενος πως η κρίση ξεκίνησε εξαιτίας της διακυβέρνησης Καραμανλή: “O έλεγχος είχε χαθεί πράγματι κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. από το 2004 έως το 2009. Αλλά τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε το ΠΑΣΟΚ κερδίζοντας τις εκλογές του 2009, το φθινόπωρο, να πάρει στα χέρια του τα αναμμένα κάρβουνα της κρίσης” ανέφερε και συμπλήρωσε: “Πληρώσαμε τεράστιο κόστος. Το ΠΑΣΟΚ τραυματίστηκε. Ταπεινώθηκε. Το κραταιό ΠΑΣΟΚ του 48%, το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ που έδωσε αξία στο μη προνομιούχο, το ΠΑΣΟΚ που έκανε υπερήφανο τον Έλληνα, το ΠΑΣΟΚ που δικαίωσε την Εθνική Αντίσταση, το ΠΑΣΟΚ που ένωσε μια διχασμένη κοινωνία”.

Το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δεν είναι σαν το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

“Η πόλωση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ., Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παλιά πόλωση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Δεν είναι τώρα η εποχή των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, των μεγάλων πλειοψηφιών, των απλών θέσεων, των καθαρών διλημμάτων.” σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: “​Τώρα όλα είναι δύσκολα, όλα είναι περίπλοκα. Όλα είναι εύθραυστα και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να προστατεύσουμε αυτό που καταφέραμε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με χίλιους κόπους και βάσανα και πατώντας πάνω σε αυτό στέρεα να κάνουμε το ένα βήμα που απομένει για την ολοκλήρωση του προγράμματος, για την έξοδο από το μνημόνιο, για την έξοδο από την επιτήρηση της τρόικας, προκειμένου να ανοίξουμε τη νέα σελίδα, τη σελίδα που λέγεται νομικά προληπτική πιστωτική γραμμή”.

Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Με σαφή στόχο το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο γεγονός πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. “Κάποιοι ετοιμάζονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, αλλά πολύ περισσότεροι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ με την απόλυτη βεβαιότητα πως δεν θα εφαρμοστεί ποτέ ένα τέτοιο πρόγραμμα. Όμως ξέρετε, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, δηλαδή εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, γι΄ αυτό πρέπει να υπάρχει εθνική εγγύηση, εθνική στρατηγική, πρέπει η χώρα να πάει προς τα μπρος να κάνει το ένα βήμα που απομένει προς τα μπρος και όχι πολλά βήματα προς τα πίσω, ανεξέλεγκτα, με κινδύνους” και συμπλήσωσε: “Να δει ο ελληνικός λαός πόσα απίδια έχει ο σάκος πραγματικά. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Το θέμα είναι να μη μάθουμε στου κασίδι το κεφάλι και να μην ατυχήσουμε εθνικά όχι επειδή γίνεται μια κολοτούμπα αλλά επειδή δεν προλαβαίνουμε να την κάνουμε”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδόν παραδέχτηκε τη σαφή δημοσκοπική υπεροχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι τις ΝΔ. “Στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. έχασε. Ήταν καθαρά δεύτερη σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Και οι ψήφοι της παράταξης, οι ψήφοι οι δικοί μας ήταν αυτές που στήριξαν την κυβέρνηση και τη χώρα και την εθνική στρατηγική. Ε, ας μη χάσουμε το μήνυμα και το νόημα των πρόσφατων ευρωεκλογών, γιατί διδάσκει πολλά και για τις επικείμενες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.”

Το Ποτάμι είναι η ετερόκλητη συνέχεια της ΔΗΜΑΡ

Από την κριτική του κ. Βεμιζέλου δεν ξέφυγε και το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκι. “Το Ποτάμι είναι η συνέχεια της ΔΗΜΑΡ. Είναι μια κοινοπραξία ετερόκλητη με παλιά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, πολύ κοντά στον κ. Κουβέλη, που μπήκαν βγήκαν στην κυβέρνηση και έχουμε και τους νεοφιλελεύθερους. Τους νεοφιλελεύθερους που συνδέονται με τους Ευρωπαίους νεοφιλελεύθερους που είχαν συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν ξέρω πως το άθροισμα αυτό βγάζει πολιτικό νόημα” εξήγησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα