Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά

Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά
μετακίνηση τουλάχιστον 500 προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Σε Ελαιώνα και Ημαθία μεταφέρθηκαν το Σάββατο περίπου 460 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνταν στο λιμάνι του Πειραιά

Σε 4.616 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά μετά την αναχώρηση οκτώ λεωφορείων το Σάββατο με προορισμό τον Ελαιώνα και την Ημαθία. Συγκεκριμένα 350 άτομα μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα και 108 στην Ημαθία.

Την Παρασκευή με λεωφορεία μεταφέρθηκαν 296 μετανάστες και πρόσφυγες στον Ελαιώνα και 72 ακόμα στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 22:30 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Ακόμη δύο λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν από τα Γιάννενα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και συγκεκριμένα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο 722. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, αναμένονται άλλα τρία λεωφορεία.

Ωστόσο οι επιβαίνοντες στα δύο πρώτα οχήματα, περίπου 100 άτομα, παραμένουν μέσα σε αυτά και αρνούνται να κατεβούν και να μπουν στο κέντρο ενώ ζητούν να επιστρέψουν στην Αθήνα. “Ορισμένοι από τους πρόσφυγες που έφτασαν χθες στο κέντρο φιλοξενίας και πέρασαν εκεί τη νύχτα προσπαθούν να πείσουν εκείνους που έφτασαν σήμερα ώστε να μείνουν” επισημαίνει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα