Συντριβή ρωσικού Airbus: Αναστολή όλων των πτήσεων προς Αίγυπτο εξαγγέλλει η Ρωσία

default image

H Μόσχα κρίνει σκόπιμο τη διακοπή των πτήσεων προς την Αίγυπτο μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του ρωσικού αεροσκάφους. Ήχος έκρηξης φαίνεται πως ακούγεται στο υλικό από το μαύρο κουτί

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε σήμερα με την πρόταση να ανασταλούν οι ρωσικές πτήσεις στην Αίγυπτο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ.

“Ο αρχηγός του κράτους αποδέχθηκε τις συστάσεις” του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και “έδωσε οδηγίες στην κυβέρνηση να επεξεργαστεί μηχανισμούς που θα επιτρέψουν την εφαρμογή αυτών των συστάσεων”, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB είχε δηλώσει πως η Ρωσία θα πρέπει να αναστείλει όλες τις πτήσεις επιβατικών αεροπλάνων προς την Αίγυπτο μέχρι να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στη Χερσόνησο του Σινά το Σαββατοκύριακο.

“Μέχρι να γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες αυτού που συνέβη, θεωρώ σκόπιμο να σταματήσουν οι ρωσικές πτήσεις στην Αίγυπτο“, δήλωσε ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, επικεφαλής της FSB.

“Πάνω απ΄όλα, αυτό αφορά τις τουριστικές πτήσεις”.

Ήχος έκρηξης ακούγεται από το μαύρο κουτί

Ο ήχος μιας έκρηξης ακούγεται στα μαύρα κουτιά του ρωσικού Airbus A321 που συνετρίβη το περασμένο Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές που έχει πρόσβαση στο υλικό αυτό, ανέφερε στον ιστότοπό του ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός France 2.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η έκρηξη δεν συνάδει με μηχανικό πρόβλημα στο αεροπλάνο.

Δυνάμεις του στρατού στην περιοχή του δυστυχήματος

Ο αιγυπτιακός στρατός έστειλε ειδικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ. Εικονολήπτης του Reuters είδε πολλά οχήματα να μεταφέρουν ειδικές δυνάμεις στο κτιριακό συγκρότημα του αεροδρομίου. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν πως βρίσκονται εκεί για να ενισχύσουν την ασφάλεια για τους τουρίστες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος αποφάσισε να επιτρέψει την πραγματοποίηση μόνο οκτώ από τις 29 πτήσεις που προβλεπόταν να γίνουν σήμερα προκειμένου να επαναπατριστούν οι βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται στο Σαρμ ελ-Σέιχ μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά.

“Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες επέλεξαν να μην επιτρέψουν στους επιβάτες να πάρουν μαζί τους παρά μόνο χειραποσκευές”, όμως “οι χώροι αποθήκευσης του αεροδρομίου δεν επιτρέπουν τη φιλοξενία περισσότερων από 120 τόνων αποσκευών”, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. “Αυτός ο σημαντικός όγκος αποσκευών (που θα παρέμενε εκεί σε περίπτωση που πραγματοποιούνταν οι 29 πτήσεις) θα επηρέαζε την εθνική και διεθνή καλή αεροπορική κυκλοφορία”.

Η απόφαση δεν σημαίνει πως η συντριβή είναι τρομοκρατικό χτύπημα

Η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τις πτήσεις στην Αίγυπτο δεν σημαίνει πως η συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου το περασμένο Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι πτήσεις θα ανασταλούν έως ότου εξασφαλισθεί το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας σε συνεργασία με το Κάιρο, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Αλεξάντρ Νεράντκο δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η υπηρεσία του άρχισε να καταστρώνει τα σχέδια για την αναστολή των πτήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα