Αρβανιτόπουλος: Οι συγχωνεύσεις θα σταματήσουν τα “κενά” πτυχία

Αρβανιτόπουλος: Οι συγχωνεύσεις θα σταματήσουν τα “κενά” πτυχία
ΑΘΗΝΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τρόπος για να δοθούν εφόδια στους νέους ώστε να ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας χαρακτήρισε το σχέδιο "Αθηνά" ο υπουργός Παιδείας

Διεύρυνση και ισχυροποίηση των πτυχίων φέρνουν οι καταργήσεις και μεταφορές τμημάτων σε ευρύτερες ειδικεύσεις, όπως η δημιουργία σχολών διοίκησης και οικονομίας, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

“Προσπαθούμε να δώσουμε στους φοιτητές δυνατότητες για περισσότερη επαγγελματική αποκατάσταση”, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι συγχωνεύσεις έγιναν για να σταματήσουν τα “κενά πτυχία”, όπως ανέφερε, πτυχία δηλαδή χωρίς ανταπόκριση στην αγορά εργασίας.

Ενώ διαπιστώθηκε ότι πολλές σχολές απασχολούσαν διδακτικό προσωπικό με ελάχιστους ή και καθόλου φοιτητές.

Ερωτηθείς για το κόστος των μεταφορών φοιτητών σε άλλες πόλεις, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη οικονομική βοήθεια από το κράτος.

Συγκεκριμένα διαβεβαίωσε πως οι επιδοτήσεις για να μην επιβαρυνθεί από τις αλλαγές η μέση οικογένεια, επιδόματα και προγράμματα σίτισης, αλλά και φοιτητικές κλίνες διατηρούνται και ει δυνατόν αυξάνονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα