O χάρτης των στατιστικών της F1

O χάρτης των στατιστικών της F1
grand_prix_chinese_sd

Τα στατιστικά πιλότων και κατασκευαστών της Formula 1 μετά το τέλος του GP της Kίνας

Το γκραν πρι της Κίνας, ο 4ος αγώνας του εφετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 πέρασε στην ιστορία. Χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να υποστηρίξει με βεβαιότητα πως μας έκανε σοφότερους. Τόσο, ώστε να μπορούμε από τώρα να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τα όσα θα πρέπει να αναμένουμε στη συνέχεια. Ένα είναι το σίγουρο. Πως το εφετινό πρωτάθλημα, λόγω και του τρόπου βαθμολογίας, ίσως είναι το συναρπαστικότερο της τελευταίας 5ετίας. Ίδωμεν.



Για να μείνουμε όμως στα στατιστικά, ας δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα:



• Στο κινέζικο γκραν πρι η McLaren έκανε το πρώτο “1-2” εφέτος. Παράλληλα είναι το πρώτο “1-2” από τότε που για την ομάδα οδηγούσε ο Φερνάντο Αλόνσο.



• Ο Τζένσον Μπάτον κέρδισε τον δεύτερο αγώνα του εφέτος. Η νίκη αυτή ήταν η 9η στην καριέρα του.



• Κανένας οδηγός δεν έχει πετύχει δύο νίκες στο γκραν πρι της Κίνας, με εξαίρεση τον Ρούμπενς Μπαρικέλο ο οποίος πέτυχε την δεύτερη πρωτιά το 2004. Ακολούθησαν οι Αλόνσο, Σουμάχερ, Ράικονεν, Χάμιλτον, Φέτελ και εφέτος ο Μπάτον.



• Από το 1999, στο αυστριακό γκραν πρι, όταν είχαν καταλάβει τις δύο πρώτες θέσεις στο πόντιουμ οι Έντι Ιρβάιν και Ντέιβιντ Κούλθαρ, είχαμε να δούμε δύο Βρετανούς πιλότους στις δύο πρώτες θέσεις ενός αγώνα της φόρμουλα 1.



• Το “1-2” που πέτυχαν οι Μπάτον – Χάμιλτον, είναι το 45ο που επιτυγχάνουν οδηγοί της McLaren στην μακρόχρονη ιστορία της ομάδας στο πρωτάθλημα της φόρμουλα 1.



• Μετά από 4 αγώνες, έχουμε τρεις ομάδες που πέτυχαν το “1-2” σε αγώνες. Προηγήθηκαν η Ferrari (Μπαχρέιν) με τους Αλόνσο και Μάσα και η Red Bull (Μαλαισία) με τους Φέτελ και Γουέμπερ.



• Η πολ ποζίσιον που πέτυχε ο Φέτελ στην Κίνα, ήταν η 8η στην καριέρα του.



• Έχοντας 11 νίκες και 17 πολ ποζίσιον, ο ταχύτερος γύρος που πέτυχε ο Βρετανός είναι μόλις ο 4ος στην καριέρα του. Ο τελευταίος ήταν στο ίδιο σιρκουί., το 2008, όταν και κέρδισε τον αγώνα.



• Ο “ρούκι“Βιτάλι Πετρόφ πήρε τους πρώτους βαθμούς στην καριέρα του στην φόρμουλα 1. Και έτσι έγινε ο πρώτος Ρώσος πιλότος στην ιστορία της Φ1 που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.



• Η Ρωσία έγινε η 33η χώρα που αποκτά εκπρόσωπο (οδηγό) στην φόρμουλα 1. Η προηγούμενη χώρα, ήταν επίσης από την Ανατολική Ευρώπη. Και ήταν η Πολωνία με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα.



• Ο Φέτελ πέτυχε μια ακόμη πολ ποζίσιον εφέτος. Όμως, στους τέσσερις μέχρι τώρα αγώνες, κανένας οδηγός που ξεκίνησε από την πολ ποζίσιον δεν κατάφερες να κερδίσει. Η τελέυταία φορά που έγινε αυτό ήταν την περασμένη σεζόν, από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, στο γκραν πρι της Ιαπωνίας, στην πίστα της Σουζούκα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα