Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα συμμετέχει στην αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα συμμετέχει στην αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ

Η ΕΚΤ έκανε την κίνησή της και το ΔΝΤ, φαίνεται ότι δεν θέλει να μείνει εκτός παιχνιδιού. Τι δήλωσε η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ από τη Ρωσία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδιαφέρεται να έχει ρόλο στο σχεδιασμό και την εποπτεία του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το οποίο προβλέπει την αγορά ομολόγων που θα εκδώσουν κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε δηλώσεις της στο Βλαδιβοστόκ όπου συμμετείχε στο Φόρουμ οικονομικής συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, η Λαγκάρντ υποστηρίζοντας τα κινεζικά σχέδια αύξησης των κρατικών δαπανών για προγράμματα υποδομής, τόνισε ότι είναι σημαντικό, χώρες με εξωτερικό πλεόνασμα να συμβάλουν στην υποστήριξη της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, τα πρόσφατα ανακοινωθέντα βήματα ευρωπαϊκής πολιτικής “άνοιξαν το δρόμο”.

“Προτεραιότητα είναι τώρα η συντονισμένη εφαρμογή τους”, τονίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της.

Η Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι να παραμείνουν οι οικονομίες Ασίας-Ειρηνικού ανθεκτικές στις εξωτερικές πιέσεις και να έχουν στόχο την ανάκαμψη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα