Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ζητά η Διαμαντοπούλου

Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ζητά η Διαμαντοπούλου

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στέλνει επιστολές στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητώντας την ενοποίηση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Νέες αλλαγές προωθούνται από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το νέο νόμο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η αρμόδια υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολές της στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ζητά συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πιο αναλυτικά, η υπουργός καλεί τα ΑΕΙ να εξετάσουν τις δυνατότητες εσωτερικών αναδιαρθρώσεων και συγχωνεύσεων και να προχωρήσουν στη δημιουργία σχολών στη βάση της επιστημονικής συνάφειας και της ορθολογικής διαχείρισης φοιτητών, επιστημονικού δυναμικού και υποδομών.

Ακόμα, υπογραμμίζει ότι το υπουργείο θα παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη για την ολοκλήρωση του έργου και θα βρίσκεται στη διάθεση των ΑΕΙ για το σκοπό αυτό, ενώ ζητάει από τους πρυτάνεις να συνεκτιμήσουν για τις προτάσεις τους τον αριθμό των εισακτέων, αποφοίτων, ενεργών φοιτητών, αριθμό καθηγητών και υποδομές.

Την ίδια στιγμή, με επιστολές της προς τα ΤΕΙ που έχουν Τμήματα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ιχθυοκαλλιεργειών, Υδατοκαλλιεργειών και Βιολογικών Καλλιεργειών, η υπουργός παιδείας τα καλεί να καταθέσουν έως τις 10 Δεκεμβρίου προτάσεις για τη δημιουργία τριών τμημάτων στο γνωστικό αντικείμενο του Τουρισμού, ενός τμήματος στο γνωστικό αντικείμενο των Ιχθυοκαλλιεργειών και δύο τμημάτων στο γνωστικό αντικείμενο των Βιολογικών Καλλιεργειών.

Παράλληλα, η κυρία Διαμαντοπούλου ζητάει από τα ΤΕΙ να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους στις προτάσεις που θα καταθέσουν, τις υποδομές, το μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό, τον αριθμό των σπουδαστών, την τοπική συνάφεια με το αντικείμενο, τις επιστημονικές εργασίες αλλά και συνεργασίες με άλλα ιδρύματα, την εύρεση εργασίας των αποφοίτων και την πολιτική αποκέντρωσης.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας υπόσχεται, ότι η αναγκαία μέριμνα θα δοθεί για το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό των τμημάτων που οδηγούνται σε διακοπή λειτουργίας, όπως και για τη διασφάλιση της ομαλής συνέχισης και την ολοκλήρωση των σπουδών όσων σήμερα φοιτούν σε αυτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα