Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Εξοικονομεί το 1/5 του νερού και μειώνει τα εργατικά ατυχήματα κατά 1/3

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Εξοικονομεί το 1/5 του νερού και μειώνει τα εργατικά ατυχήματα κατά 1/3

Με σύνθημα «Ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο».

Το νερό είναι πολύτιμο και αυτό το γνωρίζουν και οι ελληνικές ζυθοποιίες, οι οποίες πέραν της βύνης και της μαγιάς χρειάζονται όσο τίποτα άλλο αυτό το πολύτιμο αγαθό -αποτελεί το 95% των συστατικών- προκειμένου εμείς να γευτούμε την αγαπημένη μας μπύρα.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει ενεργοποιηθεί και έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ολιστικό πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης, το «Μαζί προς το Μηδέν», με στόχο τον μηδενισμό του αποτυπώματος άνθρακα και της σπατάλης νερού στην παραγωγή διαδικασία έως το 2030.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της βιώσιμης και υπεύθυνης πολιτικής, η ελληνική εταιρεία προχωράει και ένα βήμα παραπέρα, αναλαμβάνοντας κοινωνικές πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της κατάχρησης αλκοόλ και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Δίπλα σε αυτά έρχονται και να προστεθούν και οι δράσεις για την εξάλειψη των ατυχημάτων στην εργασία, μέσω της εδραίωσης και της εμπέδωσης μιας κουλτούρας ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Η επίτευξη όλων των παραπάνω φιλόδοξων στόχων, όπως είναι εύλογο, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Αλλά όχι ακατόρθωτη.

Εξοικονόμηση νερού κατά σχεδόν 1/5


Στις δυο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής, στη Σίνδο και στη Ριτσώνα, η ελληνική εταιρεία προσπαθεί να εφαρμόσει στο ακέραιο την υπεύθυνη περιβαλλοντική, κοινωνική και εργασιακή πολιτική, η οποία μόλις «ξεδιπλώθηκε».

Υπό αυτό το πρίσμα έχουν αναληφθεί δράσεις, ώστε το σύνολο των παραγωγικών διαδικασιών να συνάδει με μηχανισμούς απόλυτα φιλικούς προς το περιβάλλον, εκσυγχρονίζοντας διαρκώς τον εξοπλισμό και περιορίζοντας τις ενεργειακές καταναλώσεις.

Παράλληλα, έχουν υιοθετηθεί ειδικές διαδικασίες σε κάθε στάδιο της παραγωγής, επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας το νερό -όπου είναι εφικτό- καθώς και προλαμβάνοντας τυχόν διαρροές και απώλειες.

Χάρη σε όλα αυτά, μέσα στην τελευταία διετία, έχει επιτευχθεί μείωση:

  • 7% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

  • 13% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

  • 5% στην κατανάλωση θερμικής ενέργειας

  • 19% στη χρήση νερού

Η υγεία πάνω απ’ όλα

Ταυτόχρονα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εφαρμόζει ένα ολιστικό πρόγραμμα Υγείας και Ασφαλείας σε όλες τις εγκαταστάσεις, στην υλοποίηση του οποίου συμμετέχουν ενεργά οι εργαζόμενοι συλλήβδην. Στόχος; Τι άλλο, παρά όλοι να επιστρέφουν σπίτι τους ασφαλείς και σώοι μετά το τέλος της κάθε βάρδιας.

Και τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά, καθώς τον τελευταίο χρόνο επιτεύχθηκε:

  • 33% μείωση των ατυχημάτων στους χώρους εργασίας

  • 16% αύξηση συμμόρφωσης στους κανόνες ασφαλείας

Κατανάλωση με μέτρο


Στο πολύ σημαντικό κομμάτι της υπεύθυνης κατανάλωσης, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία κάθε χρόνο αναλαμβάνει σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις κι άλλους φορείς.

Μάλιστα, το 100% των συσκευασιών αλκοολούχων προϊόντων φέρει το μήνυμα της «κατανάλωσης με υπευθυνότητα», ενώ στο ίδιο πλαίσιο η εταιρεία έχει λάβει την απόφαση ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της μπύρας χωρίς αλκοόλ.

Με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να προσφέρει μία ακόμη πιο υγιεινή αλλά εξίσου απολαυστική επιλογή στους καταναλωτές. Γι αυτό, εξάλλου, σε συνεργασία με διάφορους πελάτες υλοποιεί δράσεις για τη διεύρυνση των περιστάσεων κατανάλωσης της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Όπως γίνεται σαφές από όλα τα παραπάνω, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναζητάει διαρκώς νέους τρόπους ώστε να καθίσταται και χρήσιμη και καλύτερη, επιστρέφοντας αξία πίσω στους καταναλωτές, στους συνεργάτες και προμηθευτές, στην ελληνική αγορά και στις τοπικές κοινωνίες.

Άλλωστε, το βασικό σύνθημα όλων των ανθρώπων της εταιρείας είναι… «Ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα