Απλή Μετάβαση: Έρχεται για 8 παραστάσεις

Διαβάζεται σε 5'
Απλή Μετάβαση: Έρχεται για 8 παραστάσεις

Το πρώτο ελληνικό μιούζικαλ για τους ανθρώπους του σήμερα, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 21:00 στο ιστορικό Θέατρο Ακροπόλ!

Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα στο Εθνικό Θέατρο, οι οκτώ ήρωες της Απλής Μετάβασης είναι ξανά έτοιμοι για να συναντήσουν επί σκηνής τα όνειρά μας, τα πιο ανομολόγητα συναισθήματά και όλα αυτά που μας δημιουργούν τάσεις φυγής.

Η ΑΡΧΗ

Το -όχι και τόσο μακρινό- 2016, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Μαρίζα Ρίζου, είχαν την ιδέα να συναντηθούν με καλλιτέχνες του σήμερα, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ για τη γενιά τους. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ένας από τους πιο χαρισματικούς σύγχρονους δημιουργούς, ήταν ο πιο κατάλληλος για να διαμορφώσει και να τελειοποιήσει αυτό το όραμα δίνοντας του ‘’φωνή’’ – κείμενο και στίχους, ενώ ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο πιο πετυχημένος συνθέτης της γενιάς του, ήταν ιδανικός για να συνθέσει τη μουσική του πρωτότυπου μιούζικαλ. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μίνως Θεοχάρης, που με την υψηλή αισθητική του και την σύγχρονη θεατρική του ματιά, συντόνισε την υπόλοιπη ομάδα και τελικά κατάφεραν να στήσουν μια πρωτότυπη παράσταση που ανέβηκε το 2019 στο Εθνικό Θέατρο, σημειώνοντας απανωτά sold out και εξαιρετικές κριτικές.

Η Απλή Μετάβαση μας χάρισε τραγούδια που αγαπήθηκαν αμέσως – από το ‘’Κάποιος να με Σύρει’’ με τη φωνή της Μαρίζας Ρίζου μέχρι την ‘’Παράβαση’’ που κυκλοφόρησε πρόσφατα και με τη φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου – αλλά και δυνατές ερμηνείες από έναν ξεχωριστό θίασο ηθοποιών και ερμηνευτών. Μάλιστα, η μουσική της παράστασης κέρδισε το Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης στα Θεατρικά Βραβεία Αθηνοράματος του 2019.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Κυριακή πρωί, άνοιξη, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους. Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοινός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ

Άρης (Κωνσταντίνος Ασπιώτης): Σπουδές στο Οικονομικό Δίκαιο στην Ελλάδα και μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Σε σχέση με τη Λένα. Έχει συνηθίσει. Μισεί τις αλλαγές και τη ρουτίνα. Η ζωή του τα φέρνει αλλιώς. Αγχώδης, μπερδεμένος, αναποφάσιστος. Ζει τη ζωή του σα να βλέπει ταινία.

Λένα (Μαρίζα Ρίζου): Αρχιτέκτονας και σκηνογράφος. Έχει σπουδάσει στο Λονδίνο και το ξέρει καλά. Σχέση έξι χρόνων με τον Άρη. Έτοιμη για το επόμενο βήμα. Πηγαίνει μαζί του γνωρίζοντας ότι δε θα περάσει εύκολα. Οργανωτική και νευρική. Ήρεμη δύναμη. Έχει τον έλεγχο των πάντων – ή τουλάχιστον έτσι θέλει να νομίζουν.

Γιώργος (Κωνσταντίνος Γαβαλάς): Ζει χρόνια στο Λονδίνο. Διευθύνει το ελληνικό εστιατόριο “Ελιά”. Δε βρίσκεις τραπέζι που να έχεις θεία την Παναγιά. Τυπικός Έλληνας του εξωτερικού. Έχει δυο πατρίδες και έναν γιο εφτά χρονών.

Μαρία (Αντιγόνη Ψυχράμη): Επαγγελματίας τραγουδίστρια σε μικρές σκηνές. Πνεύμα ανένταχτο και ελεύθερο. Φλογερή και μυστηριώδης. Το παρελθόν μπλέκεται συνεχώς στα πόδια της και τινάζει τα πάντα στον αέρα. Ξέρει να επιβιώνει. Ζει τη στιγμή. Ό,τι κι αν φέρει.

Δάφνη (Χαρά Κεφαλά): Εντυπωσιακή, κοινωνική και ευκατάστατη. Παντρεμένη με έναν διαρκώς απόντα πετυχημένο γιατρό. Προσπαθεί να γεμίσει μια άδεια ζωή. Τώρα που η κόρη της φεύγει συνειδητοποιεί ότι τα πάντα αλλάζουν.

Νεφέλη (Πέγκυ Μανωλά): Πηγαίνει να σπουδάσει social media στο Λονδίνο. Είναι ενθουσιασμένη για τη νέα της αρχή! Κυρίως όμως που θα γλιτώσει από την καταπιεστική της οικογένεια. Θυμός και για τους δυο γονείς – λίγο περισσότερο για την πληθωρική μαμά της.

Σπύρος (Γιάννης Καπελέρης): Έχει σπουδάσει ιστορικός. Εργάζεται ως ξεναγός. Δεν έχει λεφτά, αναγνώριση, προοπτικές. Έχει αραίωση στα μαλλιά και τσακισμένα φτερά. Δεν του έχει πάει τίποτα σωστά στη ζωή εκτός από ένα που τα κάνει όλα χειρότερα: είναι ερωτευμένος.

Nταμόν (Βασίλης Μηλιώνης): Είναι Γάλλος. Αστικής παρισινής καταγωγής, γιος φιλελλήνων. Σύμβουλος χάραξης πολιτικών. Μετακινείται συνεχώς. Παιδί της εποχής του. Εκνευριστικά αισιόδοξος και νέος. Κολλημένος από πάντα και για πάντα με το ελληνικό φως.

Κείμενο-Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Μουσική-Ενορχήστρωση: Θέμης Καραμουρατίδης

Σκηνοθεσία: Μίνως Θεοχάρης

Διεύθυνση Ορχήστρας: Αντώνης Παλαμάρης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Κινησιολογία-Χορογραφίες: Αμάλια Μπένετ
Video Mapping: Κάρολος Πορφύρης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μίνως Θεοχάρης
Φωνητικός Σχεδιασμός: Αποστόλης Ψυχράμης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπαδοπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Κατερίνα Γεβετζή
Συνεργάτης Ενδυματολόγος: Σοφία Δριστέλλα
Βοηθός Ηθοποιών: Γιάννης Βάρσος

Φωτογραφίες-Τρέιλερ: Χρήστος Συμεωνίδης

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Στο ταμείο του Θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ και στο MORE.com

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ 8 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα