Έρχονται για πρώτη χρονιά στη χώρα μας τα Green Awards

Έρχονται για πρώτη χρονιά στη χώρα μας τα Green Awards
Έρχονται για πρώτη χρονιά στη χώρα μας τα Green Awards Green Awards

Τα Green Awards, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή των βέλτιστων «πράσινων» πρακτικών, έρχονται για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Τα Green Awards έχουν ως στόχο την ανάδειξη, αναγνώριση και την προβολή των επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο χώρο των «πράσινων» βέλτιστων πρακτικών. Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, στη χρονιά της παγκόσμιας πανδημίας, έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της βιώσιμης ανάπτυξης, συμβάλλοντας έτσι στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, με ισχυρό όμως γνώμονα την διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης.

Τα βραβεία διοργανώνονται για πρώτη χρονιά στην χώρα μας, από την εταιρεία επιχειρηματικής επικοινωνίας Boussias Communications, που επί σειρά ετών έχει δημιουργήσει και καθιερώσει επιτυχημένους θεσμούς βραβείων.

Τα Green Awards, προωθούν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, υποστηρίζοντας την επαγγελματική και επιχειρηματική δράση στο χώρο της «πράσινης ανάπτυξης». Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όσους πραγματικά θέτουν υψηλά πρότυπα, για να επιτευχθεί η προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής, σε κάθε επιχείρηση και οργανισμό.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής των Green Awards, Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής επισημαίνει:

«Στη πρωτόγνωρη παρούσα εποχή της πανδημίας, το περιβάλλον έχει γίνει αποδέκτης επικίνδυνων πρακτικών, στην αγωνία μας να διασφαλίσουμε την υγεία.. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, και όταν, σύντομα, θα γυρίζουμε την σελίδα της πανδημίας, αφήνοντας πολλαπλώς πληγωμένο το περιβάλλον, από την πρόσφατη επιστροφή στα πλαστικά μιας χρήσης, τις μάσκες, τα γάντια, τις χημικές απολυμάνσεις, τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ έρχονται να τιμήσουν τα πιο καινοτόμα πράσινα έργα και μυαλά, που τόσο ο πλανήτης μας έχει ανάγκη, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να βιώνουμε όλες και όλοι μια καθημερινότητα που να σέβεται την ζωή. Ευελπιστώ τα βραβεία αυτά να καθιερωθούν ως μια ηγετική πλατφόρμα των καλύτερων βιώσιμων και καινοτόμων πρακτικών «πράσινής» προσέγγισης στην Ελλάδα. Τα βραβεία που θα παραλάβουν οι νικητές, αποτελούν βραβεία αναγνώρισης και περηφάνιας της προσπάθειας τους, κάνοντας την πρωτοβουλία τους πιο αξιόλογη και υπογραμμίζοντας την σημασία της ευγενούς άμιλλας του ανταγωνισμού».

Υποψηφιότητες μπορούν να καταθέσουν όλες οι εταιρείες οι οποίες αναπτύσσουν βέλτιστες πρακτικές και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης, οι οποίες προάγουν την Πράσινη οικονομία και το Eco-living.

Τα βραβευμένα προϊόντα και υπηρεσίες αποκτούν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την ειδική σήμανση ενημέρωσης του καταναλωτή, γνωστοποιώντας του ότι το συγκεκριμένο προϊόν ή εταιρεία αξιολογήθηκε από καταξιωμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες οι οποίοι μελετούν και προάγουν την Πράσινη Οικονομία.

Η ανάδειξη και η διάδοση του θεσμού αυτού στους επαγγελματίες του χώρου, θα βοηθήσει στην προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών και θα συμβάλλει σε ένα πιο φιλικό και βιώσιμο μέλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες εδώ και να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα