Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Τα νέα βιβλία ανήκουν στις κατηγορίες: Ξένη Λογοτεχνία, Ελληνική Λογοτεχνία, Αστυνομική Λογοτεχνία, Οικογενειακή Φροντίδα, Ψυχολογία - Προσωπική Ανάπτυξη Παιδικά Βιβλία και Ρομαντικό Ιστορικό Μυθιστόρημα.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Νοέμβρης 9

«Σε σκέφτομαι κάθε δευτερόλεπτο της μέρας

και δεν ξέρω πώς να σε ξεπεράσω».

«Μη, σε παρακαλώ, μη με ξεπεράσεις ποτέ!»

Η Φάλον είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω το τραγικό παρελθόν της, φεύγοντας οριστικά από το Λος Άντζελες και όλα όσα της θυμίζει.

Τα σχέδιά της παίρνουν μια περίεργη τροπή, όταν μια μέρα πριν μετακομίσει από την πόλη συναντά τον Μπεν, έναν φιλόδοξο συγγραφέα που αναζητά έμπνευση για το μυθιστόρημά του.

Οι δυο τους θα περάσουν μια ολόκληρη μέρα μαζί γεμάτη περιπέτεια.

Πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής θα δώσουν μια ιδιαίτερη υπόσχεση: να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο σε ένα προκαθορισμένο σημείο και να περνούν μια ολόκληρη μέρα μαζί – και τίποτα περισσότερο.

Ο βασικός κανόνας; Απαγορεύεται αυστηρά να έχουν την οποιαδήποτε επικοινωνία μέσα στη χρονιά.

Τα χρόνια περνούν και παρά τις αλλαγές και τις δοκιμασίες που βιώνει ο καθένας τους ξεχωριστά μένουν πιστοί στο ραντεβού τους και συνεχίζουν να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο.

Μέχρι που όλα ανατρέπονται και η Φάλον δεν είναι τόσο σίγουρη πλέον αν ο Μπεν τής έλεγε την αλήθεια ή αν τελικά όλα ήταν ένα ψέμα…

Η αγαπημένη #1 συγγραφέας best sellers των New York Times Colleen Hoover επιστρέφει με μια αξέχαστη ιστορία αγάπης μεταξύ ενός συγγραφέα και της απρόσμενης μούσας του.

Το θεώρημα της αγάπης

Η Όλιβ Σμιθ, υποψήφια διδάκτορας Βιολογίας, δεν πιστεύει καθόλου στον έρωτα παρόλο που η καλύτερή της φίλη, η Αν, είναι μια αθεράπευτα ρομαντική ψυχή.

Θέλοντας να την πείσει ότι είναι καλά και ότι προχωράει στη ζωή της, η Όλιβ λέει ένα μικρό ψεματάκι… ότι βγαίνει με κάποιον, και μάλιστα ότι είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ!

Όμως η Αν δεν ξεγελιέται εύκολα.

Ως γνήσια επιστήμονας, η Όλιβ πανικοβάλλεται και για να της το αποδείξει φιλάει τον πρώτο άντρα που βλέπει μπροστά της!

Η Όλιβ ανακαλύπτει ότι το μόνο πράγμα που είναι πιο περίπλοκο από ένα θεώρημα για την αγάπη είναι το να βάλει τη δική της καρδιά στο μικροσκόπιο.

Όχι πια άνθρωπος

Πώς γίνεται ένα κλασικό έργο της ιαπωνικής κουλτούρας να ανάγεται σε θρύλο στον χώρο των manga;

Τι είναι αυτό που καθιστά τούτο το υπέροχο βιβλίο ένα κλασικό ανάγνωσμα που τους αφορά όλους;

Το Όχι πια άνθρωπος του Osamu Dazai, το δεύτερο μυθιστόρημα του κορυφαίου μεταπολεμικού Ιάπωνα συγγραφέα, είναι η συγκλονιστική και συναρπαστική ιστορία ενός νεαρού άντρα που προσπαθεί να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνει.

Λεωφόρος Λίνκολν

Νέα Υόρκη, 1954. Ένας άνδρας αποφυλακίζεται και προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή, όμως τότε όλα θα ανατραπούν μοιραία.

Το τρίτο μυθιστόρημα του Towles αποτελεί μια πολυεπίπεδη περιπέτεια αυτοανακάλυψης, γεμάτη ετερόκλητους χαρακτήρες, από περιπλανώμενους που ζουν μέρα με τη μέρα ακολουθώντας τις γραμμές του τρένου και πληθωρικούς αρτίστες του βαριετέ μέχρι αριστοκράτες του Άπερ Ιστ Σάιντ.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Ο βραχόκηπος

Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.

Ο Βραχόκηπος είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που προσπαθεί να σώσει την ψυχή του, έχοντας ωστόσο έντονη την επίγνωση ότι άλλοι γύρω του μάχονται για την ίδια τους τη ζωή και τον καλούν να ενωθεί μαζί τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ήθελα μόνο ένα αντίο

Το βιβλίο-σταθμός της Πασχαλίας Τραυλού που διαβάστηκε και αγαπήθηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες σε μια πλήρως αναθεωρημένη έκδοση.

Ένα βιβλίο ύμνος στην ειρήνη και στην αγάπη.

Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι η ιστορία γράφεται με αίμα, δάκρυ και άχτι και όχι με την ξύλινη γλώσσα των ιστορικών.

Το τρένο με τις φράουλες

Όλα ξεκίνησαν ή όλα τέλειωσαν σε μια νύχτα. Είκοσι πέντε χρόνια θυσιάστηκαν σε μια παρόρμηση. Μια συνηθισμένη βραδιά στο υπνοδωμάτιο κι έξω μια λασπωμένη βροχή – που, όπως έλεγαν, έφτασε απ’ τη Σαχάρα. Εκείνο το βράδυ ξύπνησε η κοιμισμένη τύψη για μια άδεια ζωή χωρίς αγάπη, χωρίς χαρά.

Επανέκδοση ενός από τα κλασικά έργα του Γιάννη Ξανθούλη, όπου η καυστική του πένα μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

1979

Πρώτο βιβλίο της νέας σειράς της Val McDermid, το 1979 μας μεταφέρει στη γεμάτη καπνό τσιγάρων αίθουσα σύνταξης της Daily Clarion, που δονείται από τον εκκωφαντικό θόρυβο των πιεστηρίων και το μανιασμένο κροτάλισμα των γραφομηχανών.

Ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι στο παρελθόν, που έχει πολλά να πει στο παρόν, το 1979 είναι η πιο πρόσφατη, αγωνιώδης, λεπτοδουλεμένη προσθήκη στο νουάρ πάνθεον της McDermid.

Σκοτεινό χιόνι

Μάιος 1993. Δύο εντεκάχρονα αγόρια βρίσκονται δολοφονημένα σε ένα χωράφι στη Σουηδία, έχοντας ανάμεσά τους έναν νεκρό λαγό.

Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

Οκτώ χρόνια αργότερα, μια πανομοιότυπη σκηνή εγκλήματος ανακαλύπτεται σε ένα χωράφι στη Νορβηγία. Ανάμεσα στα αγόρια αυτή τη φορά, μια αλεπού.

Ο Χόλγκερ Μουνκ, επικεφαλής της νεοσύστατης Μονάδας Εξιχνίᬬσης Ανθρωποκτονιών, έχει συγκεντρώσει τους καλύτερους ερευνητές της αστυνομίας του Όσλο, που αμέσως αναλαμβάνουν δράση.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

10 κανόνες για ανθεκτικά παιδιά

10 αρχές σύμφωνα με τις οποίες μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν ανθεκτικότητα.

Η πραγματική ψυχική ανθεκτικότητα αποτελεί προαπαιτούμενο για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων με ηρεμία και αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε τα παιδιά να μην αμφιταλαντεύονται, να μην αγχώνονται και να μη θυμώνουν, αλλά να αποδέχονται τις αποτυχίες και τα εμπόδια και να μαθαίνουν να θέτουν στόχους.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η ανατομία του άγχους

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, η Dr Vora παρουσιάζει την πιο διαισθητική εκδοχή του άγχους, την οποία πρέπει να ακούμε και να της επιτρέπουμε να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί, και μας συνοδεύει σε ένα θεραπευτικό ταξίδι που αναπλαισιώνει τη σχέση μας μαζί του και μας οδηγεί σε μια πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή.

Μια φρέσκια ματιά που έλειπε από τον χώρο της ψυχικής υγείας, μαζί με εφαρμόσιμες στρατηγικές βελτίωσης της διάθεσης.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

20 Σπουδαία αγόρια και κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο

Η σειρά Συναρπαστικές Ιστορίες που έγινε διασήμη από τα δύο πρώτα της βιβλία, 20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο και 20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο συνεχίζεται.

20 σπουδαία αγόρια και κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο με τη χαρισματικότητά τους!

Ποιο ήταν το μυστικό τους;

Ηλικίες: 8+

Ντροπαλοί και δυνατοί

Τα παιδιά συχνά δεν επιθυμούν να μιλάνε ή να ξεχωρίζουν. Κρατούν την ντροπαλότητά τους μυστική και κρύβουν τον αληθινό εαυτό τους. Γιατί το κάνουν άραγε; Ίσως επειδή ντρέπονται και δεν θέλουν να φανούν αδύναμα.

H ντροπαλότητα μπορεί μερικές φορές να προκαλεί δυσκολίες και να οδηγεί σε χαμένες ευκαιρίες, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι…

Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως είναι… και να ανακαλύψουν την αυτοπεποίθηση που κρύβουν μέσα τους!

Ηλικίες: 8+

Το θαυμαστό ταξίδι του Έντουαρντ Τιουλέιν

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένας πορσελάνινος λαγός με γούνινα αφτάκια. Τον έλεγαν Έντουαρντ Τιουλέιν και ανήκε σε ένα δεκάχρονο μελαχρινό κορίτσι που άκουγε στο όνομα Αμπιλίν.

Ο Έντουαρντ ήταν πολύ ξεχωριστός και έμοιαζε να έχει όλα όσα θα επιθυμούσε κάθε πορσελάνινος λαγός, ωστόσο δεν καταλάβαινε πόσο τυχερός ήταν, μέχρι την ημέρα που έπεσε από την κουπαστή ενός υπερωκεάνιου και χάθηκε στη θάλασσα.

Εκεί, στον βυθό, ένιωσε για πρώτη φορά στη ζωή του τι σημαίνει σκοτάδι, φόβος, αβεβαιότητα…

Ένα θαυμαστό ταξίδι προς την αγάπη και τη συνύπαρξη που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους από την πολυβραβευμένη συγγραφέα Kate DiCamillo.

Καληνύχτα, φεγγαράκι!

Η Ούνα είναι πολύ ενθουσιασμένη! Απόψε θα εμφανιστεί η Μεγάλη Πανσέληνος. Το φεγγάρι θα είναι μεγάλο, λαμπερό και θα φωτίζει όλο το νησί!

Θα αντέξει, όμως, η Ούνα να μείνει ξύπνια μέχρι το βράδυ;

Γνωρίστε την παρέα της Ούνα και του Μπάμπα, εξερευνήστε το Πάφιν Ροκ και ζήστε μαζί τους νέες περιπέτειες!

Ηλικίες: 4+

Η πόρτα του μέλλοντος

Φαντάζεστε τους 3 Τρελούς YouTubers στο μέλλον; Δεν υπάρχει τίποτα πιο COOL… ούτε πιο επικίνδυνο! Η Χάνα εξαφανίστηκε και είναι οι μόνοι που μπορούν να τη βρουν, ακόμα κι αν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν μια ΤΡΕΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ…

Ηλικίες: 4+

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ – ELXIS

Η υπόσχεση του Λέοντα

Αυτή είναι η ιστορία της Έβι και του Λίο.

Γνωρίστηκαν σε μια ανάδοχη οικογένεια και γρήγορα έγιναν φίλοι.

Η φιλία τους εξελίχθηκε σε αγάπη και έδωσαν όρκο να μείνουν μαζί για πάντα.

Οι καταστάσεις θα αλλάξουν ξαφνικά και για τους δύο, όταν ο Λίο –έφηβος πια– υιοθετείται και αναγκάζεται να μετακομίσει.

Με μια υπόσχεση…

Η δεύτερη ευκαιρία του Λέοντα

Αξίζουν όλοι μια δεύτερη ευκαιρία; Μήπως όποιος εξαπατά, διεκδικώντας τη δεύτερη ευκαιρία του, τελικά δεν την αξίζει;

Πόσο σκληρά είσαι διατεθειμένος να παλέψεις για να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη; Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή;

Κάθε ιστορία αγάπης έχει δύο πλευρές. Η Έβι είπε τη δική της. Τώρα είναι η σειρά του Λίο.

Το συγκλονιστικό τέλος του βιβλίου Η υπόσχεση του Λέοντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα