Ο καφές NESCAFÉ® Classic ενσωματώνει τη Γραφή Braille στις συσκευασίες του στην ελληνική αγορά

Διαβάζεται σε 1'
Ο καφές NESCAFÉ® Classic ενσωματώνει τη Γραφή Braille στις συσκευασίες του στην ελληνική αγορά
UNSPLASH

Ο καφές NESCAFÉ®, γίνεται η πρώτη μάρκα καφέ στην ελληνική αγορά που εξελίσσει τις συσκευασίες της προσθέτοντας σε αυτές τη Γραφή Braille.

Η γραφή Braille αποτελεί το παγκόσμιο σύστημα ανάγνωσης και γραφής για τα άτομα με αναπηρία όρασης.

Με αυτή την προσαρμογή, ο καφές NESCAFÉ® καθιστά τις συσκευασίες του περισσότερο φιλικές σε αυτή την ομάδα ατόμων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μπορούν να αναγνωρίσουν εύκολα τη συσκευασία δια της αφής. Ειδικότερα, η Γραφή Braille εφαρμόζεται στα καπάκια όλων των συσκευασιών καφέ NESCAFÉ® Classic από 100γρ. και άνω.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® στη χώρα μας, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, πιστοποιημένο φορέα για την εκμάθηση της γραφής Braille και μετεγγραφής ελληνικού και λατινικού αλφάβητου στον εν λόγω κώδικα.

Η ενσωμάτωση της Γραφής Braille στις συσκευασίες του καφέ NESCAFÉ® είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις αρχές του σεβασμού και της συμπερίληψης που πρεσβεύει ως μάρκα, στη βάση αναγνώρισης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία όρασης για ισότιμη πρόσβαση σε κάθε πληροφορία, μεταφέροντας το μήνυμα για την ανάγκη καθολικής και ουσιαστικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία όρασης στην κοινωνική ζωή.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα