Στην Αθήνα η πανευρωπαϊκή συνάντηση για την ενδυνάμωση των γυναικών στην εργασία της Pfizer

Στην Αθήνα η πανευρωπαϊκή συνάντηση για την ενδυνάμωση των γυναικών στην εργασία της Pfizer

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η ετήσια πανευρωπαϊκή συνάντηση για την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών ανώτερων στελεχών της Pfizer σε υψηλόβαθμες θέσεις της εταιρείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 40 γυναίκες που κατέχουν ανώτερη θέση στη Pfizer, και οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια, συζητήσεις και workshops που επικεντρώνονται στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν στην επαγγελματική τους πορεία, με βάση 3 κεντρικούς άξονες: 1. Ανάπτυξη της εξωστρέφειας (networking) 2. Mentoring και 3. Πρακτικές για την εναρμόνιση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών στελεχών ξεκίνησε να πραγματοποιείται στη Pfizer από το 2011, ενώ μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 300 γυναίκες. Στην Ευρώπη, υλοποιείται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Διαφορετικότητα, τη Συμπερίληψη και την Ισότιμη Αντιμετώπιση της Pfizer, με στόχο την ενδυνάμωση των και την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών ανώτερων στελεχών που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση στην Αθήνα απηύθυνε χαιρετισμό η κα Μαρία Συρεγγέλα Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των δυο φύλων, η οποία ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό εταιρείες, όπως η Pfizer, να πραγματοποιούν δράσεις οι οποίες ενδυναμώνουν και ισχυροποιούν τη θέση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Οφείλουμε να ενώσουμε όλοι και όλες τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για την ουσιαστική ισότητα, γιατί κάθε γυναίκα και κάθε άντρας αξίζουν ίσα δικαιώματα, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες. Εμείς καταβάλλουμε άοκνες προσπάθειες για τη δημιουργία συνθηκών που ευνοούν την ισότιμη προώθηση γυναικών και ανδρών στην εργασία και για την καταπολέμηση στερεοτύπων που έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένους ρόλους για τις γυναίκες στην κοινωνία».

Η κα Λία Μπερτσιάδου Επικεφαλής της ομάδας Diversity & Inclusion “Αction” της Pfizer Hellas και BU Lead Inflammation & Immunology της Pfizer Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, ανέφερε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά που φέτος φιλοξενούμε στην Αθήνα τo πανευρωπαϊκό πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών στελεχών της Pfizer. H ισότιμη αντιμετώπιση και η συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον είναι στρατηγική προτεραιότητα της Pfizer τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Μάλιστα στην Pfizer στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να υπάρχει σχεδόν ισότιμη αντιπροσώπευση γυναικών και ανδρών εργαζομένων, καθώς το 49% των εργαζομένων είναι γυναίκες».

Στρατηγική προτεραιότητα της Pfizer είναι η δημιουργία μιας εργασιακής κουλτούρας που προωθεί τη Διαφορετικότητα, τη Συμπερίληψη και την Ισότιμη Αντιμετώπιση, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες εξέλιξης σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς διακρίσεις, και παρέχοντας παράλληλα αναγνώριση, ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση. Μάλιστα, για το σύνολο των πρωτοβουλιών και των πρακτικών της σε θέματα συμπερίληψης, διαφορετικότητας και ισότιμης αντιμετώπισης, η Pfizer Hellas απέσπασε το βραβείο «D&I Champion of the Year» για τη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα