Το ΚΠΙΣΝ τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Mobility Actions»

Το ΚΠΙΣΝ τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Mobility Actions»

Συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) βραβεύτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Mobility Actions» στο πλαίσιο επιβράβευσης δράσεων βιώσιμης κινητικότητας που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας της περασμένης χρονιάς, σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου στις 9 Ιουλίου 2020.

Το ΚΠΙΣΝ, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, προάγει σταθερά τη βιώσιμη κινητικότητα μέσα από την καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και την ενθάρρυνση χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, άσκησης, αλλά και ψυχαγωγίας. Συμμετέχει κάθε χρόνο στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και είναι η δεύτερη φορά που βραβεύεται με το συγκεκριμένο βραβείο.

Για λογαριασμό του ΚΠΙΣΝ το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια Προγραμματισμού και Παραγωγής του ΚΠΙΣΝ, Γαβριέλλα Τριανταφύλλη η οποία δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η διάκριση του με αυτό το βραβείο. Ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους στο ΚΠΙΣΝ είναι η προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής για αυτό και, κάθε χρόνο, με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με πολλές και ποικίλες δράσεις που ευαισθητοποιούν τους πολίτες της Αθήνας.»

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.


Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version