Το πρόγραμμα “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” της Stoiximan, επιστρέφει ανανεωμένο με στόχο να προσφέρει σε περισσότερους μαθητές νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες

Διαβάζεται σε 3'
Το πρόγραμμα “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” της Stoiximan, επιστρέφει ανανεωμένο με στόχο να προσφέρει σε περισσότερους μαθητές νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες

Περισσότεροι από 42.000 μαθητές και μαθήτριες, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, αποκτώντας νέα ερεθίσματα και διευρύνοντας τους μαθησιακούς τους ορίζοντες.

Οι “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” είναι το πρόγραμμα της Stoiximan, μέσα από το οποίο, τα τελευταία 6 χρόνια, περισσότεροι από 42.000 μαθητές και μαθήτριες, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, αποκτώντας νέα ερεθίσματα και διευρύνοντας τους μαθησιακούς τους ορίζοντες.

Το πρόγραμμα “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” της Stoiximan, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των διευρυμένων δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί η εταιρεία, επιστρέφει με ένα νέο κύκλο, στοχεύοντας στο να προσφέρει σε πάνω από 10.000 μαθητές, ηλικίας 9 έως 17 χρονών, την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων. Η επίσημη έναρξη του νέου κύκλου του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2023 – που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών – τιμώντας παράλληλα και το έργο των δασκάλων και καθηγητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Παράλληλα, ο φετινός κύκλος του προγράμματος περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολεία ειδικής αγωγής, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες από κοινού με μαθητές από σχολεία γενικής αγωγής, δημιουργώντας μια μεγάλη ομάδα που διαδίδει με τον πιο επιδραστικό τρόπο το μήνυμα της ενσωμάτωσης.

Για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024, τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αθήνα περιλαμβάνουν επισκέψεις και δράσεις στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, το Kids Cooking Club, και μέσω του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), τη συμμετοχή στο Διαδραστικό Εργαστήρι «Αποτυπώματα». Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών – Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Ολυμπιακό Μουσείο. Το πρόγραμμα, πέρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, προσκαλεί μαθητές και από την υπόλοιπη Ελλάδα να συμμετέχουν, εξ αποστάσεως, στις εκπαιδευτικές δράσεις του, με την υποστήριξη του The Tipping Point και του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής STEM.

Η κ. Ιωάννα Κοζαδίνου, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας της Stoiximan δήλωσε: «Κύρια αποστολή της Stoiximan, είναι να δημιουργεί προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας με μετρήσιμο κοινωνικό αντίκτυπο, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ισότιμης κοινωνίας για όλους. Μέσω του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν”, επιδιώκουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε παιδί, να καλλιεργήσει τις ικανότητές του, και να ανακαλύψει μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες τα δικά του ενδιαφέροντα. Δεσμευόμαστε να εμπλουτίζουμε σταθερά το πρόγραμμα, προσφέροντας περισσότερες βιωματικές εκπαιδευτικές εμπειρίες σε κάθε παιδί αυτής της χώρας, όπου και αν βρίσκεται».

Το πρόγραμμα “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” αποτελεί μια από τις τρεις κύριες δράσεις του προγράμματος “Μικροί Ήρωες” της Stoiximan, μαζί με τις δράσεις “Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν” και “Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα”, οι οποίες συμβάλλουν στη στήριξη των κοινωνιών που κατοικούν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα