Εφοριακός κατηγορείται για κακούργημα

Εφοριακός κατηγορείται για κακούργημα

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε εφοριακός, ο οποίος κατόπιν ενδελεχών ερευνών, βρέθηκε με παραφουσκωμένα ποσά στο λογαριασμό του. Μόνο το 2010 απέσπασε από την Εφορία, στην οποία εργάζονταν 500.000 ευρώ, ενώ συνολικά τα προηγούμενα έτη έφτασε το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος υπαλλήλου της εφορίας Κυψέλης που φέρεται να έχει καταχραστεί από την υπηρεσία, στην οποία εργάζονταν μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπέρογκα χρηματικά ποσά που φαίνεται να αγγίζουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας εκδόθηκε διάταξη για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του εφοριακού, ο οποίος παραμένει άγνωστο εάν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Σε βάρος του Ν. Α., που εργαζόταν στην ΔΟΥ Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδείς βεβαιώσεις, σε συνδυασμό με το νόμο 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ο υπάλληλος φέρεται να καταχράστηκε το 2010, ποσό 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι το ποσό που ιδιοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια της επαγγελματικής του προϋπηρεσίας, αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο Δαφνί ο εφοριακός των 2 εκατομμυρίων ευρώ

SHARE:

24Media Network