Η εξέταση που οφείλεις να κάνεις μετά τον εμβολιασμό για SARS-CoV-2

Η εξέταση που οφείλεις να κάνεις μετά τον εμβολιασμό για SARS-CoV-2
Doctor holding a blood test tube rawpixel.com / roungroat

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα εξέταση της Affidea, ποσοτικού προσδιορισμού ολικών αντισωμάτων έναντι της ακίδας S SARS-CoV-2.

Η Affidea, στο πλαίσιο και του εμβολιασμού για τον SARS-CoV-2, ενισχύει τη φαρέτρα της με τις διαγνωστικές εξετάσεις έναντι της COVID-19, εντάσσοντας τον ποσοτικό προσδιορισμό ολικών αντισωμάτων έναντι της ακίδας S του SARS-CoV-2 στον ορό.

Ο Όμιλος Affidea, από το 2005, προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλής αξιοπιστίας με Διαγνωστικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, επενδύοντας στην καινοτομία και στην τεχνολογία αιχμής. Έτσι αποδεικνύει κι έμπρακτα πως δίνει ιδιαίτερο βάρος και προτεραιότητα στον άνθρωπο, εφαρμόζοντας φυσικά διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ασφάλειας των εξεταζόμενων και παράλληλα στη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού ιατρικού αποτελέσματος.

Την εποχή της πανδημίας ο Όμιλος συμβάλλει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας από τη μετάδοση της νόσου COVID-19, πραγματοποιώντας το σύνολο των τεστ ανίχνευσης ενώ χρησιμοποιεί τις διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους αναφοράς με πιστοποιημένα αντιδραστήρια (CE–IVD) και ειδικότερα: μοριακό τεστ ανίχνευσης, τεστ αντισωμάτων, rapid test και την νέα εξέταση ποσοτικού προσδιορισμού ολικών αντισωμάτων μετά από εμβολιασμό.

Η νέα εξέταση αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση του τίτλου των αντισωμάτων που αναπτύσσουν οι εξεταζόμενοι μετά από εμβολιασμό, αφού ολοκληρώσουν και τη 2η δόση, καθώς τα εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί επικεντρώνονται στην πρόκληση ανοσολογικής απόκρισης έναντι της περιοχής πρόσδεσης στον υποδοχέα RDP, της πρωτεΐνης ακίδων S του SARS-CoV-2.

Η εξέταση γίνεται με απλή αιμοληψία, χωρίς ραντεβού, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους αιμολήπτες όσο και για τους εξεταζόμενους, και το αποτέλεσμα μπορεί να δοθεί αυθημερόν για λήψεις μέχρι τις 12:00 το πρωί, διαφορετικά αποστέλλεται την επόμενη ημέρα ηλεκτρονικά. Η εξέταση διενεργείται στα Διαγνωστικά Κέντρα της Affidea στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς επίσης στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και τα Χανιά Κρήτης, στη Σπάρτη και στην Καλαμάτα.

Η εξέταση είναι διαθέσιμη και κατ’ οίκον, μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Υπηρεσιών της Affidea. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea που σας εξυπηρετεί.

Η ανάλυση χρησιμοποιεί μία ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη που αντιπροσωπεύει την RDP του αντιγόνου S σε μορφή ανάλυσης διπλού αντιγόνου τύπου “σάντουιτς”, η οποία ευνοεί τον ποσοτικό προσδιορισμό αντισωμάτων υψηλής συγγένειας έναντι του SARS-CoV-2. H ποσοτικοποίηση της αντισωματικής απόκρισης μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό του ειδικού τίτλου αντισωμάτων και να συμβάλλει στη μακροχρόνια παρακολούθηση της δυναμικής της αντισωματικής απόκρισης σε ασθενείς. Η συγκεκριμένη εξέταση έχει ευαισθησία μεθόδου 98,8% και ειδικότητα 99,91%.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της σταδιακής επαναφοράς στην καθημερινότητά της. Οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, εφαρμόζοντας τα μέτρα προφύλαξης που έχει θέσει η Πολιτεία. Παράλληλα, κάνοντας χρήση εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων, έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στο εργασιακό μας περιβάλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια, αυτοπεποίθηση, σιγουριά και λιγότερο άγχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα