Δέκα iconic-vintage αξεσουάρ που έχουν αφήσει εποχή

Δέκα iconic-vintage αξεσουάρ που έχουν αφήσει εποχή
10 iconic-vintage αξεσουάρ που έχουν αφήσει εποχή APimages

Από τις πέρλες της Coco Chanel μέχρι το κασκέτο του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ας ρίξουμε μια ματιά στα αξεσουάρ που έχουν κερδίσει τον χρόνο και που έχουν ταυτιστεί με κάποια πρόσωπα.

Γίνεται να ακούσεις για τη Μέριλιν και να μην σκεφτείς το κλασικό ξανθό μαλλί της, για τον Νταλί και να μην σου έρθει στο μυαλό η εικόνα με το περίεργο μουστάκι του; Ας θυμηθούμε μερικά iconic αξεσουάρ και τους διάσημους που τα φόρεσαν και άφησαν εποχή.

1. Μέριλιν Μονρόε- Η γούνινη εσάρπα της

Marilyn Monroe AP images

Η Μέριλυν αποτελεί την επιτομή του γκλάμουρ του Παλιού Κλασικού Χόλιγουντ με την γούνινη εσάρπα της που συνήθιζε να φοράει πάνω από μεταξωτή τουαλέτα.

2.Τζον Λένον- Τα γυαλιά του

John Lennon Facebook

Το θρυλικό και πιο διάσημο μέλος των Beatles εμφανιζόταν σπανίως χωρίς τα μικρά στρογγυλά γυαλιά του. Το σχέδιο έχει γίνει κλασικό και πολλοί το αποκαλούν γυαλί “Τζον Λένον”.

3. Brigitte Bardot- Ο φιόγκος της

Brigitte Bardot APimages

Οι φιόγκοι στα μαλλιά επανέρχονται συνεχώς στη μόδα και έχουν φορεθεί ακόμα και από βασίλισσες, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η γυναίκα που τους φόρεσε και τους έκανε σύμβολο είναι η πανέμορφη Γαλλίδα Brigitte Bardot. Φωτογραφία από την σπουδαία ταινία “Η Περιφρόνηση” του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ.

4. Tupac – Η μπαντάνα του

Tupac APimages

Η μουσική του γνωστού ράπερ θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες μας , όπως και οι κλασικές μπαντάνες που συνήθιζε να φοράει σε διάφορα χρώματα.

5. Coco Chanel- Οι πέρλες της

AP

 

Η Κοκό Σανέλ ήταν αυθεντία στο κλασσικό και διαχρονικό ντύσιμο. Σημείο κατατεθέν της το μακρύ κολιέ με τις πέρλες που φορούσε σχεδόν σε κάθε της εμφάνιση, αξεσουάρ που έγινε συνώνυμο της κομψότητας και της θηλυκότητας.

6. Λεονάρντο Ντι Κάπριο- Το κασκέτο του

Leonardo Di Caprio Facebook

Ο διάσημος ηθοποιός συνηθίζει να βγαίνει από το σπίτι “ινκόγκνιτο” και τα νεανικά του καπέλα φαίνεται πως είναι στις προτιμήσεις του προκειμένου να μην γίνεται στόχος.

7. Πριγκίπισσα Diana- Το τσόκερ της από πέρλα

Πριγκίπισσα Diana AP images

Η Πριγκίπισσα επέλεγε να συνδυάζει πολλές εμφανίσεις της φορώντας στο λαιμό λαμπερά τσόκερ με πέρλα.

8.Karl Lagerfeld- Τα γάντια μοτοσυκλέτας

Karl Lagerfeld AP images

Ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος πάντα συμπλήρωνε το look του με ένα ζευγάρι γάντια μοτοσυκλέτας, κάθε φορά με διαφορετικές λεπτομέρειες, όπως τρουκς ή πολύτιμους λίθους.

9. Cher- Τα φτερωτά αξεσουάρ κεφαλιού

Cher AP images

Από τη σκηνή έως και το κόκκινο χαλί, η τραγουδίστρια μετέτρεψε τα εκκεντρικά, φτερωτά αξεσουάρ που συνήθιζε να φοράει στο κεφάλι σε ένα από τα πιο iconic σύμβολα όλων των εποχών.

10. Michael Jackson- Τα λευκά γάντια

Michael Jackson AP images

Ο βασιλιάς της Ποπ πρωτοφόρεσε μόνο ένα, λευκό γάντι σε σκηνή το 1983 και έκτοτε έμεινε στην ιστορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα