11η Σεπτεμβρίου: Ο φυγάς που είδε πολλά, μια νεκρή γυναίκα και η πιο ισχυρή θεωρία συνωμοσίας

11η Σεπτεμβρίου: Ο φυγάς που είδε πολλά, μια νεκρή γυναίκα και η πιο ισχυρή θεωρία συνωμοσίας

Ο κάμεραμαν που ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ έστησαν την 11η Σεπτεμβρίου. Ποιος είναι ο Kurt Sonnenfeld και γιατί κρύβεται μακριά από την πατρίδα του. Βίντεο ντοκουμέντο με αμοντάριστα πλάνα από το τρομοκρατικό χτύπημα που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία (Vid)

Ένας εικονολήπτης που είχε αποκλειστική πρόσβαση στο Ground Zero ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις πως η κυβέρνηση Μπους ήταν υπεύθυνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Την ημέρα της επίθεσης, ο 39χρονος τότε Kurt Sonnenfeld δούλευε για την Ομοσπονδιακή Αρχή Εκτάκτων Υποθέσεων των ΗΠΑ που αποτελεί μέρος του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας των Πολιτειών.

Στον Sonnenfeld δόθηκε απεριόριστη και μοναδική πρόσβαση στο συντρίμμια των κτιρίων αμέσως μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων και του ζητήθηκε να καταγράψει σε βίντεο ό,τι θα αντίκριζε μπροστά του. Παρόλα αυτά ο εικονολήπτης ποτέ δεν παρέδωσε ολόκληρο το υλικό του στους αρμόδιους καθώς, όπως υποστηρίζει, είδε μπροστά του αποδείξεις ότι η κυβέρνηση Μπους είναι αυτή που “έστησε” τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

 

Αναφέρει πως κάτω από το κτίριο του “World Trade Center 6”, εντόπισε έναν άδειο θόλο που είχε εκκενωθεί από το περιεχόμενο του πριν τα χτυπήματα των αεροπλάνων.

Λίγες ημέρες μετά την καταγραφή των πλάνων, η ζωή του Kurt Sonnenfeld διαλύθηκε καθώς συνελήφθη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τον φόνο της συζύγου του μέσα στο δωμάτιο τους. Εκείνη βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως είναι εντελώς αθώος.

Βίντεο με μαρτυρία του εικονολήπτη και με αμοντάριστα πλάνα του:

Παρά τις αρχικές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αποφυλακίστηκε λόγω αμφιβολιών και στη συνέχεια δραπέτευσε στην Αργεντινή όπου και ζει ως φυγάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ ήταν προετοιμασμένες για όσα θα γίνονταν, και όχι μόνο δεν τα απέτρεψαν, αλλά είχαν συνεργαστεί με τους δράστες.

Άρθρο των N.Y. Times επιβεβαιώνει τη θεωρία του κάμεραμαν καθώς αναφέρει πως το εν λόγω “χρηματοκιβώτιο”, αυτός ο θόλος που αντίκρισε εκείνος, ήταν παραβιασμένος. Επίσης, το άρθρο αναφέρει πως στα υπόγεια κάτω από τους Δίδυμους Πύργους, υπήρχαν και άλλα χρηματοκιβώτια που περιείχαν χρυσό. Τις πόρτες τους είχαν προσπαθήσει κάποιοι να τις παραβιάσουν ώρες πριν την 11η Σεπτεμβρίου. Μοιάζει σαν κάποιος να τους είχε προειδοποιήσει.

Πλάνα του που δημοσιεύθηκαν από την Αργεντινή, χρόνια μετά τις επιθέσεις:

Το περίεργο είναι πως κάποιος είχε απενεργοποιήσει και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, με αποτέλεσμα κανείς πλέον να μην μπορεί να ξέρει τι έγινε εκείνες τις ώρες.

Η επικρατέστερη θεωρία αναφέρει ότι οι Δίδυμοι Πύργοι δε θα μπορούσαν να καταρρεύσουν μόνο από την πρόσκρουση των αεροπλάνων και την ανάφλεξη των καυσίμων τους και αντίστοιχα δεν θα μπορούσε να καταρρεύσει τόσο γρήγορα το κτίριο 7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, αφού δεν είχε χτυπηθεί ποτέ από αεροπλάνο.

Τα παραπάνω, μαζί με τους ισχυρισμούς του Sonnenfeld, προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο στην ημέρα που στοίχισε τη ζωή 2.752 ανθρώπων.

Ο Sonnenfeld δεξιά, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα:

Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά

Τον Kurt Sonnenfeld τον εντόπισε στην Αργεντινή ο δημοσιογράφος Evan Hughes του GQ.

Η γυναίκα του σκοτώθηκε μετά την πρωτοχρονιά του 2002. Ο άνθρωπος που ειδοποίησε την αστυνομία ήταν ο Sonnenfeld. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η σύντροφος του, είχε αυτοκτονήσει. Οι αρχές συνέλαβαν τον εικονολήπτη ο οποίος συνέχισε να αρνείται κάθε κατηγορία. Όταν ανακρίθηκε είχε κενά στην αφήγηση του. Ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί του είχαν κάνει μια ένεση που επηρεάζει τη μνήμη.

Παραδέχθηκε πάντως πως το ζευγάρι είχε καυγάδες το διάστημα πριν τον θάνατο της συζύγου του, Nancy, καθώς ο Kurt είχε δοκιμάσει ηρωίνη σε ένα πρόσφατο ταξίδι τους στην Ταΐλάνδη.

Λίγους μήνες πριν, ο μοναδικός κάμεραμαν που μπήκε στα συντρίμμια αμέσως μετά την καταστροφή, όταν του δόθηκε η άδεια από τα σωστικά συνεργεία, μιλούσε στο CNN εκθειάζοντας τον ηρωισμό πυροσβεστών, αστυνομικών και εθελοντών που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως η Nancy δεν είχε αυτοκτονήσει μιας και το όπλο βρέθηκε μακριά από το πτώμα της ενώ η πορεία που είχε διαγράψει η σφαίρα εισερχόμενη στο κρανίο της δεν δικαιολογεί γωνία που να “δείχνει” αυτοκτονία.

Παρόλα αυτά, τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν πάνω στο 45αρι, ήταν της 30χρονης γυναίκας. Δεν υπήρχαν επίσης αποδείξεις ότι ο Kurt είχε πιάσει το όπλο. Στο δωμάτιο βρέθηκε ένα κρυπτογραφημένο σημείωμα που θα μπορούσε να είναι σημείωμα αυτοκτονίας. Ωστόσο δεν αποκρυπτογραφήθηκε ποτέ. Για κάποιο λόγο, η αστυνομία δεν το κράτησε σαν τεκμήριο, πράγμα που προκαλεί απορίες.

Κατά τη σύλληψη του:

 

Τον Ιούνιο του 2002 ο Kurt αφέθηκε ελεύθερος μέχρι νεωτέρας, καθώς δεν είχαν προκύψει αρκετά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ενοχή του. Η έρευνα για τον θάνατο της Nancy δεν έκλεισε επισήμως ποτέ. Τον Δεκέμβριο του 2003 εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης, ωστόσο στο μεσοδιάστημα ο Sonnenfeld είχε προλάβει να φύγει. Από τότε ζει στην Αργεντινή.

Έφτασε στο Μπουένος Άιρες στις 18 Φεβρουαρίου του 2003. Γνώρισε την Paula Duran και την παντρεύτηκε μέσα σε 40 ημέρες. Τον Αύγουστο του 2003, συμφώνησε να εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή για να μιλήσει για όσα είχε δει. Ένα μήνα πριν, άνδρες της Ιντερπόλ εισέβαλαν στο σπίτι του και κατάσχεσαν μέρος του υλικού του. Κρατήθηκε στη φυλακή του Μπουένος Άιρες για επτά μήνες με τον ίδιο να διατείνεται πως είναι πολιτικός κρατούμενος και να ζητά να μην απελαθεί.

Αν γυρνούσε στην πατρίδα του, το Colorado, θα ήταν πιθανό να εκτελεστεί. Δικάστηκε εν τέλει τον Μάρτιο του 2005 στην Αργεντινή και αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές της χώρας. Ο Rolando Graña του CNN International μίλησε με τον εικονολήπτη και εκείνος του ξεδίπλωσε την τρελή ιστορία του. “Δεν έχει να κάνει πια με τον θάνατο της Nancy. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο για την Αμερική”.

“Αντίκρισα ένα μεγάλο κιβώτιο, άδειο εντελώς. Κάποιοι γνώριζαν και το είχαν αδειάσει. Δεν ξέρω τι είχε μέσα. Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κατέρρευσε το World Trade Center 7 παρότι δεν χτυπήθηκε από κανένα αεροπλάνο”, λέει ο ίδιος σήμερα.

“Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ γνώριζαν. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι το άφησαν να γίνει, τους άφησαν να δράσουν ανενόχλητοι”. Άλλοι φωτογράφοι και κάμεραμεν που έφτασαν στο Ground Zero μετά την καταστροφή, δεν επιβεβαιώνουν τη θεωρία του Sonnenfeld καθώς όπως λένε, δεν εντοπίστηκε κανένας “θόλος” ή χρηματοκιβώτιο. Μαρτυρίες που επικαλούνται οι έγκυροι N.Y. Times όμως, καταγράφουν το ακριβώς αντίθετο.

Ο ακτιβιστής Luis D’Elía λέει στο GQ από τη δική του μεριά: “Οι ΗΠΑ ήθελαν να βρουν έναν καλό λόγο για να χτυπήσουν το Ιράκ. Έτσι άφησαν τους τρομοκράτες να κάνουν τη δουλειά. Παρακολουθούσαν διακριτικά την καταστροφή να γίνεται και να τους ανοίγει τον δρόμο”.

Ο Sonnenfeld έγραψε μια αυτοβιογραφία, το βιβλίο ” El Perseguido. The Persecuted”, όπου και αναλύει τις υποθέσεις του. Στο πλευρό του έχει βρεθεί και ο νομπελίστας Adolfo Pérez Esquivel, ένας ζωντανός θρύλος της Αργεντινής. 

“Δεν είμαι συνωμοσιολόγος, ούτε ντετέκτιβ. Είμαι εικονολήπτης”, λέει ο Sonnenfeld στο GQ. “Δεν είμαι επιστήμονας. Ξέρω πως για να αποτρέψεις έναν πόλεμο, πρέπει να μην τον αφήσεις να ξεσπάσει. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ψέματα για τους πολέμους στους οποίους έχει εμπλακεί. Αν επιστρέψω στο Colorado θα με δικάσουν. Πλέον δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω τα ψέματα των Αμερικανών για την 11η Σεπτεμβρίου, με ενδιαφέρει να αποδειχθεί η αθωότητα μου στη χώρα μου”.

Ακόμα και σήμερα πιστεύει πως η Nancy αυτοκτόνησε και πως οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την αυτοκτονία αυτή για να εξασφαλίσουν τη “σιωπή” του. “Η Nancy είχε κάνει κι άλλη απόπειρα με Valium και ένα μαχαίρι. Είχε αναπτύξει μια κουλτούρα αυτοκτονίας, δεν ξέρω ποιος την είχε επηρεάσει και γιατί. Εκείνο τον καιρό μιλούσε με ανθρώπους που δεν γνώριζα και δεν μου έλεγε ποιοι ήταν”, λέει ο Kurt.

O Sonnenfeld έχει λάβει άσυλο στην Αργεντινή και πλέον, δεν σκοπεύει να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Με τη γυναίκα και τα παιδιά του εν έτει 2016:

Να δημοσιευτεί η απόρρητη έκθεση για την 11η Σεπτεμβρίου ζητά η CIA

Λίγες ημέρες πριν τη συνέντευξη του κάμεραμαν, ο διευθυντής της CIA ζήτησε τη δημοσίευση της απόρρητης έκθεσης του αμερικανικού κογκρέσου για την 11η Σεπτεμβρίου.

“Νομίζω ότι οι 28 σελίδες θα δοθούν στη δημοσιότητα, υποστηρίζω τη δημοσιοποίησή τους κι όλοι θα δουν ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η Σαουδαραβική κυβέρνηση δεν είχε καμιά σχέση” με τις επιθέσεις, είπε ο Μπρέναν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στον σαουδαραβικό τηλεοπτικό σταθμό αλ Αραμπίγια.

Το τμήμα της έκθεσης που είχε διαβαθμιστεί βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης για το εάν Αμερικανοί πολίτες πρέπει ή όχι να είναι σε θέση να ασκήσουν αγωγές εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, ενός μείζονος σημασίας συμμάχου της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή, αξιώνοντας να τους καταβληθούν αποζημιώσεις.

Η Γερουσία ενέκρινε την 17η Μαΐου ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να επιτρέψει σε οικογένειες θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου να ασκήσουν αγωγές. Ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε αμέσως ότι θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο αυτό.

 

Το Ριάντ διαψεύδει ότι παρείχε οποιαδήποτε υποστήριξη στους 19 αεροπειρατές που στην πλειονότητά τους ήταν Σαουδάραβες υπήκοοι. Στην περίπτωση που το κείμενο αυτό γίνει νόμος στις ΗΠΑ, το Ριάντ απείλησε ότι θα εκποιήσει αμερικανικά αξιόγραφα και άλλους αμερικανικών συμφερόντων πόρους που διαθέτει, συνολικής εκτιμώμενης αξίας τουλάχιστον 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Γκρέιαμ, ο οποίος ήταν συμπρόεδρος της επιτροπής έρευνας του Κογκρέσου για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, δήλωσε τον Απρίλιο πως ο Λευκός Οίκος πιθανόν θα αποφασίσει ως τα τέλη του Ιουνίου εάν θα αποχαρακτηρίσει τις απόρρητες σελίδες της έκθεσης του 2002.

Τον Μάιο, ο διευθυντής της CIA είχε κρίνει πως θα ήταν λάθος να αποχαρακτηριστούν οι 28 σελίδες της έκθεσης διότι περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να συνδεθεί η Σαουδική Αραβία με τις επιθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα