Από τον Γιάννη των ‘Απαράδεκτων’, στον Τόλη των ‘Δύο Ξένων’: Οι γκέι χαρακτήρες της ελληνικής τηλεόρασης

Από τον Γιάννη των ‘Απαράδεκτων’, στον Τόλη των ‘Δύο Ξένων’: Οι γκέι χαρακτήρες της ελληνικής τηλεόρασης

Με αφορμή την επιστροφή του Γιάννη Μπέζου σε ρόλο γκέι στην τηλεόραση, αναζητούμε τον τρόπο με τον οποία τα ελληνικά σίριαλ αποτύπωσαν ανά τις δεκαετίες την εικόνα του γκέι στην ελληνική πραγματικότητα (vid)

Το θέμα “γκέι” έχει γίνει αντικείμενο έμπνευσης πολλές φορές στη μυθοπλασία, τόσο στην Ελλάδα, όσο φυσικά και στο εξωτερικό. Άλλες προσεγγίσεις το αντιμετώπισαν επιδερμικά, στερεοτυπικά και ως καρικατούρα και άλλες πάτησαν σε αυτό για να αναδείξουν άλλα πιο βαθιά κοινωνικά ζητήματα.

Ο Γιάννης Μπέζος, ο πρώτος διδάξας θα μπορούσαμε να πούμε, στην ενσάρκωση ενός γκέι χαρακτήρα στην ελληνική τηλεόραση από τους αξεπέραστους Απαράδεκτους, επιστρέφει στη μικρή οθόνη με νέα σειρά. Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη στη σειρά “Μη με σκας”, όπου οι δύο τους είναι ζευγάρι. Με αφορμή τη νέα κωμωδία που κάνει πρεμιέρα απόψε, κάνουμε μια αναδρομή σε γκέι χαρακτήρες που πέρασαν από την ελληνική τηλεόραση και άφησαν εποχή.

Άλλωστε το θέμα έχει απασχολήσει και το ΕΣΡ, το οποίο σε μια απόφαση που το έκανε να μοιάζει με άξιο συνεχιστή της Ιεράς Εξέτασης, επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ για ένα φιλί ανάμεσα σε δύο άνδρες σε σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη το 2003.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα