Αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι ηγέτες του κόσμου

Αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι ηγέτες του κόσμου

Το περιοδικό Fortune παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τη λίστα με ηγέτες που διακρίνονται από τις επιχειρήσεις μέχρι τις κυβερνήσεις

Tο αμερικανικό περιοδικό  Fortune κατάρτισε και φέτος τη λίστα με τους 50 ισχυρότερους ηγέτες του κόσμου. Τα πρόσωπα αυτά είναι άνδρες και γυναίκες που μετασχηματίζουν και εξελίσσουν επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, οργανισμούς και πολλά ακόμα.

Σας παρουσιάζουμε την πρώτη δεκάδα της νέας λίστας του περιοδικού.

1. ΤΙΜ ΚΟΥΚ

CEO, Apple

Αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι ηγέτες του κόσμου

Δεν μπορείς ποτέ να προετοιμαστείς πραγματικά όταν πρόκειται να αντικαταστήσεις έναν θρύλο, αλλά αυτό ακριβώς κλήθηκε να κάνει ο Τιμ Κουκ πριν από τριάμισι χρόνια, μετά τον θάνατο του Στιβ Τζομπς. Και κατάφερε να ηγηθεί της Apple με τέτοιο δυναμισμό, ώστε να κερδίσει με το σπαθί του την πρώτη θέση στη λίστα Fortune των Μεγαλύτερων Ηγετών του Κόσμου φέτος. Η μετοχή της Apple έχει αγγίξει δυσθεώρητα ύψη, ενώ το Apple Pay και το Apple Watch δείχνουν τη συνεχιζόμενη όρεξη της Apple για καινοτομία. Επίσης, λέγοντας ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, ο Κουκ έκανε κάτι που ελάχιστοι είχαν προβλέψει: έγινε ένα παγκόσμιο πρότυπο.

2. ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ

Πρόεδρος, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι ηγέτες του κόσμου

Ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι έχει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο. Η ανάπτυξη και η σταθερότητα της Ευρωζώνης και της Ευρ. Ένωσης γενικότερα θα έπρεπε να είναι πόλος ασφάλειας για όλη την παγκόσμια οικονομία. Όμως, οι πιο αδύναμες ευρωπαϊκές οικονομίες συναντούν δυσκολίες εδώ και χρόνια, και η Ευρώπη δεν διαθέτει την πολιτική ηγεσία για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Με τη μακρά εμπειρία του τόσο σε κυβερνητικές όσο και σε επιχειρηματικές θέσεις, ο Ντράγκι έχει καλύψει αυτό το κενό. Εκμεταλλευόμενος τα διαθέσιμα εργαλεία αλλά και τις προσωπικές του διαπραγματευτικές ικανότητες, έχει υλοποιήσει τη δέσμευσή του να κάνει «οτιδήποτε χρειαστεί» για να προφυλάξει την ενότητα της Ευρωζώνης.

3. ΞΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ

Πρόεδρος, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι ηγέτες του κόσμου

Δεν έχει υπάρξει ισχυρότερος ηγέτης στην Κίνα από την περίοδο του μεταρρυθμιστή Ντενγκ Σιαοπίνγκ – ή ίσως κι από την περίοδο του επαναστάτη Μάο Τσετούνγκ. Ο Ξι μοιράζεται κάποια κοινά χαρακτηριστικά και με τους δύο. Έχει ισχυροποιήσει την εξουσία του· έχει απολύσει, τιμωρήσει με πρόστιμο, ή φυλακίσει 250.000 κομματικά στελέχη στα πλαίσια διώξεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς· και έχει καταστείλει τους διαφωνούντες. Επίσης, βρίσκεται πίσω από το σαφές και πολύ δυνατό εθνικιστικό μήνυμα της Κίνας που εκπέμπεται προς τις παγκόσμιες δυνάμεις. Την ίδια στιγμή, έχει δεσμευτεί στην προώθηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων – συμπεριλαμβανομένης και της ενδυνάμωσης του κράτους δικαίου. Πολλά εξαρτώνται πλέον από την ικανότητά του να προωθήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις διαχειριζόμενος παράλληλα την επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας και τη μετάβαση από ένα επενδυτικό σε ένα καταναλωτικό μοντέλο. Φυσικά, όλο αυτά τα καθήκοντα είναι τιτάνια, αλλά μέχρι τώρα ο Ξι τα καταφέρνει καλά.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ

Πηγή: Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: