Έλληνες φτιάχνουν παιδικά στο YouTube χωρίς σκηνές βίας

Έλληνες φτιάχνουν παιδικά στο YouTube χωρίς σκηνές βίας

Βιντεάκια ανεβαίνουν στα ελληνικά στο YouTube από Έλληνες γονείς που στοχεύουν στην επιμόρφωση των μικρών παιδιών. Τι αναφέρουν οι δημιουργοί στο Νews 24/7 (Vids)

Το babyedutv είναι ένα κανάλι στο YouTube που έφτιαξαν Έλληνες γονείς απευθυνόμενοι κυρίως σε γονείς που ψάχνουν μια πηγή εκπαιδευτικής επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας για τα μικρά παιδιά τους.

Τα βιντεάκια τους είναι στα ελληνικά, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αντίστοιχων animation που μπορεί να βρει κανείς σήμερα στο YouTube, και προσφέρονται δωρεάν.

Οι άνθρωποι του babyedutv μίλησαν στο Νews 24/7 για την όμορφη δουλειά τους, αλλά και για τα κινούμενα σχέδια εν έτει 2017. Όπως μας αναφέρουν, σε αρκετά βίντεο που εμφανίζονται ως "παιδικά", "κρύβονται άγριες εκφράσεις, πρόσωπα, μουσική και σκηνές βίας, τα οποία τρομάζουν τα παιδιά και τους δημιουργούν τραύματα", κάτι που δεν ισχύει για τις δικές τους δουλειές.

Στην εποχή των νέων τεχνολογιών εντός της οποίας η επαφή των ανήλικων παιδιών με το διαδίκτυο ακόμη κι από την ηλικία των τριών ετών, είναι αναπόφευκτη, το εν λόγω κανάλι αποτελεί μια μικρή ελληνική "όαση" επιμόρφωσης και παιχνιδιού. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό δείγμα των animation.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τα βίντεο;

"Θα λέγαμε ότι προέκυψε ως… από γονείς προς γονείς. Πιο συγκεκριμένα, τα ελληνικά εκπαιδευτικά κανάλια στο Youtube είναι πολύ λίγα με αποτέλεσμα οι γονείς να βάζουν στα παιδιά τους να παρακολουθούν βίντεο στα Αγγλικά, Ρωσικά και άλλες γλώσσες, μπερδεύοντάς τα και δημιουργώντας τους σύγχυση, ειδικά στο πρώτα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης.

Επίσης πίσω από αρκετά βίντεο που εμφανίζονται ως "για παιδιά", κρύβονται άγριες εκφράσεις, πρόσωπα, μουσική και σκηνές βίας, τα οποία τρομάζουν τα παιδιά και τους δημιουργούν τραύματα.

Για τους παραπάνω λόγους θέλαμε να δημιουργήσουμε μια «ζεστή γωνιά» στο Youtube για τα παιδιά (με έμφαση σ’ αυτά των ελληνικών οικογενειών) που προορισμός της είναι η εκμάθηση και η ψυχαγωγία με τη βοήθεια του παιχνιδιού, παιδικών γραφικών και ήχων".

Πώς υλοποιούνται τεχνικά τα βίντεο σας;

"Η υλοποίηση γίνεται μέσω σύγχρονων εφαρμογών για υπολογιστές (δημιουργία animation, cartoon, προσαρμογή ηχητικών εφέ) κατόπιν παιδαγωγικά εγκεκριμένου σεναρίου και βημάτων για την μετατροπή του σε εικόνα και ήχο ελκυστικό και προσαρμοσμένο στις μαθησιακές και ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών".

Το κανάλι προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση που απευθύνεται στις ελληνικές οικογένειες

Πώς κρίνετε την εξέλιξη των καρτούν τα τελευταία χρόνια;

"Η εξέλιξη είναι ραγδαία και συμβαδίζει με τις αλματώδεις εξελίξεις στον τομέα των υπολογιστών, της τεχνολογίας και του Internet. Χάρη σε σύγχρονες πλατφόρμες όπως το Youtube, τα παιδιά έχουν πλέον δωρεάν (γεγονός σημαντικό στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η Χώρα μας) πρόσβαση σε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό αλλά το πρόβλημα είναι πως το υλικό αυτό προέρχεται από το εξωτερικό και είναι σε ξένες γλώσσες. Και εκεί ακριβώς είναι η μεγάλη συμβολή του καναλιού μας. Προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση που απευθύνεται στις ελληνικές οικογένειες".

Ποιες είναι οι αντιδράσεις, τα μηνύματα που έχετε λάβει από γονείς;

"Θα λέγαμε ότι οι αντιδράσεις και τα μηνύματα κινούνται σε πολύ θετικά πλαίσια. Κάποιοι γονείς μας λένε πως νιώθουν ευγνώμονες που υπάρχει το κανάλι και μπορούν να το εμπιστευτούν, άλλοι τονίζουν το γεγονός της δωρεάν εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικό μήνυμα που θυμόμαστε είναι το εξής που μας έστειλε ένας γονέας από την Αθήνα: «Ψάξαμε πολύ στο Youtube και εντοπίσαμε το κανάλι σας, το οποίο  έχει φτιαχτεί ειδικά για τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών. Πρόκειται για μια "πτήση" μαγική στην σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα με τη χρήση της τεχνολογίας. Σας ευχαριστούμε!».

Υπάρχουν βέβαια και οι σκεπτικιστές που «φοβούνται» τη σύγχρονη τεχνολογία και κινούνται σε πιο παραδοσιακές μεθόδους εκπαίδευσης. Όλες οι απόψεις είναι πάντα σεβαστές".

Στην Ελλάδα της κρίσης, πιστεύετε πως τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν πάλι την έννοια της "αλάνας" πέραν από το παιχνίδι στο διαδίκτυο και την ενασχόληση με αυτό;

"Πιστεύουμε ότι η έννοια της «αλάνας» δεν θα πρέπει να εκλείψει και ότι αποτελεί σημαντικό μέσο κοινωνικοποίησης των παιδιών αλλά η επαφή τους με το Internet είναι αναπόφευκτη. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των δύο".

"Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι το κανάλι μας απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 2-5 ετών. Τα βίντεο επιδιώκουν την ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικότητας και του λόγου των παιδιών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μάθηση πρέπει να συνδέεται με την ψυχαγωγία για να έχει άμεσα αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία".

Περισσότερα βίντεο απολαύστε μαζί με τα παιδιά σας, στο babyedutv

SHARE:

24Media Network