Μπαγκέτα, στην 22η επέτειο αναγνώρισής της αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle

Μπαγκέτα, στην 22η επέτειο αναγνώρισής της αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle

Με το νόμο 1074 του 1993 το πιο κλασικό γαλλικό ψωμί αναγνωρίστηκε επισήμως από το γαλλικό κράτος παρά το γεγονός πως η μπαγκέτα μετρά τουλάχιστον 185 χρόνια ζωής

Η Google τιμά ένα από τα πιο διάσημα ψωμιά στον κόσμο και εκείνο φυσικά με το πιο φίνο και αέρινο ταμπεραμέντο. Σήμερα λοιπόν συμπληρώνονται 22 χρόνια από την επίσημη αναγνώριση της μπαγκέτας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως το διάσημο γαλλικό ψωμί και η ανακάλυψή του είναι τόσο πρόσφατες.

Αν και η ανακάλυψή της, η πρώτη δηλαδή μπαγκέτα, φέρεται να επινοήθηκε το 1830, η μπαγκέτα αναγνωρίστηκε με νόμο, τον περίφημο νόμο του άρτου, το 1993 από τη γαλλική κυβέρνηση Μπαλαντούρ. Σκοπός του νόμου ήταν να διαχωρίσει τους πραγματικούς φούρνους από τα υπόλοιπα καταστήματα φαγητού που μπορεί να πουλούσαν έτοιμο, συσκευασμένο ψωμί.

Επιπλέον, ο νόμος, προστάτευε τα παραδοσιακά γαλλικά ψωμιά, όπως τα αποκαλούσε, επιβάλλοντας συγκεκριμένους όρους και απαγορεύοντας σε οποιοδήποτε είδος άρτου που φέρει την ονομασία προέλευσης "παραδοσιακό ψωμί Γαλλίας" αν είναι κατεψυγμένο ή έχει οποιουδήποτε συντηρητικά ή πρόσθετα τροφίμων.

SHARE:

24Media Network