Η κωμωδία υποκλίθηκε στον Λέσλι Νίλσεν

Η κωμωδία υποκλίθηκε στον Λέσλι Νίλσεν
Ο Λέσλι Νίλσεν στο "Δράκουλας: Νεκρός και μ΄αρέσει" IMDB

Ο Λέσλι Νίλσεν ανήκει δικαιωματικά στο πάνθεον των κωμικών ηθοποιών. Οι μέτριοι ρόλοι μέχρι τη δεκαετία του 1980 και η "δεύτερη" καριέρα του που τον απογείωσε.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Λέσλι Νίλσεν, του ηθοποιού που “πήγε” την κωμωδία σε άλλα επίπεδα, μένοντας για πάντα στην ιστορία του κινηματογράφου μέσα από τους σουρεαλιστικούς ρόλους του.

Ο Λέσλι Νίλσεν γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1926 στη Ρετζίνα του Καναδά και πέθανε στη Φλόριντα των ΗΠΑ στις 28 Νοεμβρίου 2010, σε ηλικία 84 ετών μετά από πνευμονία.

Leslie Nielsen και Nicollette Sheridan AP


Η “πρώτη” καριέρα

Η καριέρα του ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1950, παίζοντας διάφορους ρόλους σε δραματικές και ρομαντικές ταινίες. Το παρουσιαστικό του ήταν ιδανικό για ρόλους ωραίων νεαρών, σύμφωνα με το ανδρικό πρότυπο εκείνης της εποχής, ενώ υποδύθηκε και στρατιωτικούς, αριστοκράτες, κακοποιούς.

Παράλληλα, είχε μόνιμη παρουσία στην αμερικανική τηλεόραση, η οποία διένυε τότε τη “χρυσή εποχή” της, πρωταγωνιστώντας σε πολλές σειρές, κυρίως δραματικές.

Η πορεία του τις επόμενες δεκαετίες συνέχισε να βρίσκεται σε σταθερή τροχιά, με δραματικούς ρόλους, εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και συμμετοχές σε ταινίες όλων των ειδών, ωστόσο ποτέ δεν υπήρχε το “κάτι παραπάνω”, παρόλο που είχε παίξει σε δεκάδες παραγωγές.

Η “δεύτερη” καριέρα

Όλα άλλαξαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ο Λέσλι Νίλσεν είχε ήδη στις πλάτες του υποκριτική εμπειρία 30 χρόνων.

Οι δημιουργοί της ταινίας “ΜιαΑπίθανη Πτήση” (Airplane!), Ντέιβιντ Ζούκερ και Τζιμ Εϊμπραχαμς, αποφάσισαν να φτιάξουν μια σατιρική, κωμική ταινία και επέλεξαν επίτηδες δραματικούς ηθοποιούς της εποχής, ώστε να επιτύχουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Ανάμεσά τους ήταν και ο Νίλσεν, που υποδύθηκε τον γκαφατζή δόκτωρ Ρουμάρκ, και έκτοτε μια δεύτερη καριέρα ξεκίνησε για τον γνωστό ηθοποιό.

Ασπρομάλλης πια, ο Νίλσεν επανεφηύρε τον εαυτό του και το υποκριτικό του ταλέντο, απογειώνοντας την καριέρα του. Ακολούθησε ο ρόλος του Φρανκ Ντρέμπιν στις “Τρελές Σφαίρες” του 1988, ενώ είχε προηγηθεί η σειρά “Police Squad”, ενός θεότρελου υπαστυνόμου, που καθιέρωσε τον Νίλσεν ως τον απόλυτο κωμικό ηθοποιό. Ακολούθησαν τα σίκουελ “Τρελές σφαίρες 2 1/2” και “Τρελές σφαίρες 33 1/3”, που είχαν τεράστια εισπρακτική επιτυχία.

Ο Νίλσεν είχε πια ξεδιπλώσει το κωμικό του ταλέντο και έμοιαζε να έχει βρει πλέον αυτό για το οποίο προοριζόταν τόσα χρόνια. Πολλοί τον παρομοίασαν με τον κορυφαίο Πίτερ Σέλερς, καθώς το γέλιο και το χιούμορ των ρόλων του Νίλσεν στηρίζοντας στο ανέκφραστο πρόσωπό του, που σε συνδυασμό με τις αστείες σκηνές των ταινιών, δημιουργούσε την απόλυτη κωμωδία.

Ακολούθησαν πολλές ακόμη ταινίες, όπως οι “Εξορκιστής σε σύνταξη”, “Δράκουλας: Νεκρός και μ’ αρέσει”, αλλά και τα “Scary Movie” 3 και 4 που τον “σύστησαν” στη νέα γενιά.

Πρόσφατα, μάλιστα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, μια σκηνή από την ταινία του “Τρελές Σφαίρες” ήρθε ξανά στο προσκήνιο και έγινε viral, για ευνόητους λόγους!

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα