Η ρατσιστική Βίβλος του Αμβρόσιου

Η ρατσιστική Βίβλος του Αμβρόσιου

Κηρύγματα μίσους εναντίον των προσφύγων, των ομοφυλόφιλων και των κομμουνιστών. Γιατί κατά τον Αμβρόσιο, αυτοί δεν χωρούν κάτω από τη στέγη της Εκκλησίας

"Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως!".

Τα παραπάνω λόγια "αγάπης" διατυπώθηκαν από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, τον Δεκέμβριο του 2015. Για τις διατυπώσεις αυτές, ο Μητροπολίτης δικάστηκε χθες στο Αίγιο και αθωώθηκε, με τον ίδιο να ισχυρίζεται στην απολογία του πως "κανείς δεν έφτυσε κανέναν και κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ".

Φυσικά, εμφανίστηκε εντός του δικαστηρίου αμετανόητος, εμμένοντας στις θέσεις του. Όπως αναφέρει το avmag που παρακολούθησε τη διαδικασία, ο Μητροπολίτης με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που έφερε μαζί του, η οποία απεικόνιζε έναν νεαρό ντυμένο ιερέα, είπε: "Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε. Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται".

Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων δήλωσε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: "Είναι προφανώς σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά κατά την κρίση μας είναι νομικά εσφαλμένη και οπωσδήποτε αντίθετη στην νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τα δικαιώματα του ανθρώπου, σχετικά με αυτά τα ζητήματα".

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αμβρόσιου, Γιώργος Μπέσκος είπε επίσης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, πως "η υπερασπιστική γραμμή ήταν ότι όσα έγραψε ο μητροπολίτης, ήταν αξιολογικές κρίσεις, σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας, που είναι κατά της ομοφυλοφιλίας και οι αναφορές που έκανε στρέφονταν κατά των πολιτικών". Αξίζει να σημειωθεί πως η Εκκλησία δεν έχει πάρει επισήμως θέση για τις νέες τοποθετήσεις Αμβρόσιου, οι οποίες όμως ευθυγραμμίζονται με παλαιότερες αναρτήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του, οι οποίες συγκροτούν μια κανονική "ρατσιστική Βίβλο". Αν μη τι άλλο, ο Μητροπολίτης είναι συνεπής στο κήρυγμα μίσους και φυσικά, δεν εκφράζει το σύνολο του Κλήρου.

Να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει κατάργηση των θρησκευτικών

Μην ξεχνάμε πως ο Αμβρόσιος, έχει συνδεθεί λίγο-πολύ και με το "αντίο" του Νίκου Φίλη από τη θέση του στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Μητροπολίτης μιλώντας τον Απρίλη του 2016 στην πλατεία Αγίας Λαύρας, έδωσε μια αξέχαστη ομιλία. Λοιδωρώντας τον τότε Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για την πρότασή του να αντικατασταθούν τα Θρησκευτικά ως έχουν, από το μάθημα της Θρησκειολογίας, του ευχήθηκε να σαπίσει το χέρι του αν τολμήσει να υπογράψει τέτοιο διάταγμα.

Η ρατσιστική Βίβλος του Αμβρόσιου

Όσον αφορά σε ομάδα αθέων που μέσω facebook καλούσαν σε δείπνο με κρεοφαγία σε διάφορες πόλεις της χώρας, τους ευχήθηκε να τρυπήσει το στομάχι τους, όχι γιατί θα φάνε κρέας αλλά γιατί προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα.

"Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση. Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν! Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου" σημείωνε ο Μητροπολίτης.

Μια γυναίκα από το πλήθος διαμαρτυρήθηκε και φώναξε στον Μητροπολίτη 'αυτό δεν είναι αγάπη', για να πάρει την άμεση απάντηση Αμβροσίου 'Εγώ τη γνωρίζω την αγάπη καλύτερα από σένα, αφιέρωσα τη ζωή μου στο Χριστό", λίγο πριν την απομακρύνει επίτροπος εκκλησίας, διαμαρτυρόμενος μάλιστα γιατί οι υπεύθυνοι άφησαν ανοιχτή την είσοδο της πλατείας "στους κομμουνιστάς".

Μιλάμε φυσικά για τον άνθρωπο που έχει χαρακτηρίσει "κομμουνιστο-Συμμορίτη και πράκτορα των Σοβιετικών" τον αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη, για τον οποίο έλεγε το 1952 σε δημόσια παρέμβασή του ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σπυρίδων: "Έχω συγκλονιστεί από το ηθικό μεγαλείο του Μπελογιάννη. Το θεωρώ ανώτερο και από των πρώτων χριστιανών, γιατί ο Μπελογιάννης δεν πιστεύει ότι υπάρχει μέλλουσα ζωή".

Αριστεροί και ομοφυλόφιλοι, είναι οι "αδυναμίες" του.

Όταν χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στο Αίγιο για το σύμφωνο συμβίωσης

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Αμβρόσιος αποφάσισε να χτυπήσει πένθιμα τις καμπάνες, με αφορμή... το λατρεμένο του θέμα. Δηλαδή, το σύμφωνο συμβίωσης. Ο Μητροπολίτης δήλωνε την ίδια περίοδο μέσω του blog του, "αντι-μπουταρικός", επιτιθέμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Γενικότερα, ο Μητροπολίτης του Σκοταδισμού δεν διστάζει να χρησιμοποιεί το όνομα του Θεού και να το επικαλείται κατά το δοκούν για να κάνει ακροδεξιά πολιτική.

Ήταν Νοέμβριος του 2017 όταν ο υποστηριζόμενος από μέλη και βουλευτές της Χ.Α., Αμβρόσιος, δήλωνε απροκάλυπτα πως ο "άθεος Τσίπρας" έφταιγε για τις φονικές πλημμύρες στην Αττική. Μέσα από το ιστολόγιό του, έριχνε το ανάθεμα για την καταστροφή "στο άθεο αυτό Κράτος, στο οποίο ζούμε σήμερα, με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους Πρωθυπουργό και πολλούς Υπουργούς".

Η ρατσιστική Βίβλος του Αμβρόσιου

"Καλύτερα ναζιστής και φασίστας, παρά κατσαπλιάς"

Και μιας και μιλήσαμε για τη σχέση του με τη Χ.Α., αξίζει να σημειώσουμε πως ο κατά κόσμο Αθανάσιος - Αμβρόσιος Λενής που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία κατά τα πέτρινα χρόνια στην "Βασιλική Χωροφυλακή" ως επικεφαλής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας, έχει ουκ ολίγες φορές τοποθετηθεί υπέρ της χούντας και κατά των "κομμουνιστών", ενώ σε πρόσφατο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό ζήτημα, έλεγε ευθαρσώς:

"Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν "Αμβρόσιος ο ναζιστής", "Αμβρόσιος ο χουντικός", "Αμβρόσιος ο εθνικιστής"… Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά… Ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ" είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και πρόσθεσε:

"Αγαπώ την πατρίδα μου, αγαπώ την Ελλάδα μας, αγαπώ τη Μακεδονία μας για την απελευθέρωση της οποίας έχυσαν το αίμα τους, όχι μόνο οι Έλληνες στρατιώτες μας, αλλά και οι ιερείς μας και Μητροπολίτες της Μακεδονίας μας… Ως ένας πατριώτης και όχι ως ένας κατσαπλιάς σας καλώ να μην επιτρέψουμε σε αυτούς τους νέους κατσαπλιάδες, που κυβερνούν την Ελλάδα μας, να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία μας. Σας καλώ να ενώσουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες των Ελλήνων πατριωτών, οι οποίοι συγκεντρώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και μαζί τους να βροντοφωνάξουμε "Κάτω τα χέρια σας από τη Μακεδονία μας, η Μακεδονία είναι ελληνική, μόνον ελληνική". Και επειδή είναι αγράμματοι, τελειώνω με ένα υστερόγραφο, με το ότι είπε ο Κίρο Γκλιγκόροφ, ο πρώην πρόεδρος των Σκοπίων στις 26 Φεβρουαρίου του ’92, είπε: "είμαστε Σλάβοι, που ήρθαν στην περιοχή στον 6ο αιώνα μ.Χ, δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων". Το ακούς κ.Τσίπρα; Δεν είναι Μακεδόνες, είναι Σλάβοι".

Και έγραφε ο ίδιος τον περασμένο Ιανουάριο:

"Εξ όσων γνωρίζω, στο Δημοκρατικό Πολίτευμα χωράνε όλοι! Δεξιοί, Αριστεροί, Ακροδεξιοί, Ακροαριστεροί, Πράσινοι, Κόκκινοι, Γαλάζιοι, Άσπροι, Μαύροι κλπ. αρκεί ο ένας να σέβεται τον άλλο! Αντιθέτως στα απολυταρχικά Καθεστώτα, όπως π.χ. στον Κομμουνισμό, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ! Δεκτοί είναι μόνον οι Κομμουνιστές, οι Αριστεροί, οι Κόκκινοι, οι Συμμορίτες, οι Αντάρτες ή όπως αλλοιώς ονομάζονται!".

Και βέβαια, για να ολοκληρωθεί το ακροδεξιό μανιφέστο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι διατυπώσεις περί "ισλαμοποίησης" της χώρας.

Σεπτέμβριος του 2014, εν μέσω προσφυγικής κρίσης, έλεγε ο Μητροπολίτης κατά την παρουσία του σε εορταστική εκδήλωση:

"Από αύριο το πρωί µε το αντιρατσιστικό νοµοσχέδιο όποιος µιλά για την πατρίδα µας κινδυνεύει να πάει φυλακή. Όποιος ιερέας µιλά στον άµβωνα κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ή άλλων θρησκειών κινδυνεύει να θεωρηθεί ρατσιστής και να φυλακιστεί" ήταν τα λόγια του κ. Αμβρόσιου.

Και πρόσθεσε: "Σε λίγο στον τόπο µας θα είµαστε ξένοι. ∆εν ξέρω αν θα ζω, να το δω αυτό, αλλά τα παιδιά σας θα είναι σκλάβοι στους Μουσουλµάνους. Η Ελλάδα χάνεται και η πίστη χάνεται. Κρατήστε τη Φλόγα της Πατρίδας και της Πίστης. Η παγκοσµιοποίση δεν µας χτυπά απλά την πόρτα είναι ήδη εδώ".

Κατά της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα

Τέλος, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους μετά την απόφαση του ΣτΕ το 2014 επίσης, έγραφε μεταξύ άλλων:

"Η μεγάλη απόφαση πάρθηκε! Το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει το ποσό των 1.100.000 € για να κτιστεί στην Αθήνα, ναι στην περιοχή του Βοτανικού, το Μουσουλμανικό Τέμενος, δηλ το Τζαμί, προς εξυπηρέτηση των Ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τη Χώρα μας!

-Έτσι το κάστρο έπεσε! Η Ελλάδα από δω και πέρα παύει να είναι μια αμιγώς Ορθόδοξη Χώρα!".

Το ότι έχουμε ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα και πως οι μουσουλμάνοι δικαιούνται θρησκευτικό χώρο όπως και οι Έλληνες ορθόδοξοι στο εξωτερικό, είναι μάλλον "ψιλά γράμματα" για τον κ. Αμβρόσιο.

Αντί επιλόγου:

"Εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους, καθώς ηγά­πη­σα υμάς ίνα και υμείς αγαπάτε αλλήλους εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μα­θη­ταί έστε, εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις". Εν κατακλείδι, η ρήση του Ιησού προς τους μαθητές του, λίγο μετά τη στιγμή που έφυγε ο Ιούδας για να τον προδώσει (σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο) απέχει παρασάγγας από τα παραπάνω που διαβάσατε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Ο Αμβρόσιος και η φλεγόμενη κανδήλα: Το θαύμα που πρέπει να διαβάσεις

SHARE:

24Media Network