Ιστορίες που δεν ξέρετε πίσω από τα πιο γνωστά σύμβολα του κόσμου

Ιστορίες που δεν ξέρετε πίσω από τα πιο γνωστά σύμβολα του κόσμου

Είναι σημάδια που συναντούμε σχεδόν παντού και το καθένα έχει τη δική του ιστορία

Περιστοιχιζόμαστε από δεκάδες σύμβολα, τα οποία με το που τα αντικρίσουμε κατανοούμε αμέσως τι σημαίνουν. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ από που προήλθαν; Η ιστορία που κρύβει το κάθε σύμβολο είναι πολύ πιο πολύπλοκη από όσο θα μπορούσατε να φανταστείτε.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Ιστορίες που δεν ξέρετε πίσω από τα πιο γνωστά σύμβολα του κόσμου
LEKS

Το σύμβολο της καρδιάς βρέθηκε στα εικονογράμματα της Cro-Magnon από την εποχή των παγετώνων. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι βασίζεται σε σπόρο ενός φυτού, το οποίο ήταν δημοφιλές στη Νότια Αφρική. Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από τη Μεσαιωνική εποχή και το σύμβολο χαρακτηρίζει τη θυσία του Ιησού Χριστού. Ιστορικοί μάλιστα επισημαίνουν ότι το σύμβολο προέρχεται πολύ νωρίτερα από το 1600.

TO ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ

Ιστορίες που δεν ξέρετε πίσω από τα πιο γνωστά σύμβολα του κόσμου

Αυτό που είναι ευρέως αναγνωρισμένο παγκοσμίως είναι το σύμβολο του δολαρίου, το οποίο παλαιότερα συμβόλιζε το πέσος. Η κυριαρχία της εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος στη Κεντρική και Νότια Αμερική μετέτρεψε το ισπανικό πέσο σε διεθνές νόμισμα.

Οι έμποροι στην πορεία των χρόνων αντικατέστησαν την ονομασία σε Ps και τη δεκαετία του 1770 η σύντομη γραφή του κατέληξε ως $. Οι ΗΠΑ ενέκριναν το νέο σύμβολο και το υιοθέτησαν.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με την προέλευση του συμβόλου του δολαρίου: O Ayn Rand ισχυρίστηκε ότι δηλώνει τα γράμματα «U» και «S», που χαρακτηρίζουν το έθνος, μια ελεύθερη οικονομία και ένα ελεύθερο μυαλό. Άλλοι υποστηρίζουν ότι σχετίζεται με το πορτογαλικό σύμβολο PTSI, το βρετανικό σελίνι ή τις ισπανικές λέξεις «σκλάβος» και «καρφί».

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΣ

Ιστορίες που δεν ξέρετε πίσω από τα πιο γνωστά σύμβολα του κόσμου

Παλαιότερα το σύμβολο του βέλους υποδήλωνε το αρχαιοελληνικό αποτύπωμα και το δάχτυλο του δείκτη. Το αρχαιοελληνικό αποτύπωμα μπορούσε να δει κανείς στην αρχαία πόλη της Εφέσου, όπου ένα αποτύπωμα και το πρόσωπο μιας γυναίκας σκαλισμένα στο πεζοδρόμιο υποδήλωναν την κατεύθυνση σε ένα τοπικό πορνείο.

Το δάκτυλο του δείκτη χρησιμοποιήθηκε στη μεσαιωνική εποχή ως σήμανση σε αρχαία έντυπα κείμενα.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το σύμβολο έγινε γνωστό στον 12ο αιώνα και στην Ιταλία τον 14ο και 15ο αιώνα. 

Τα βέλη  εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον 19ο αίωνα σε χάρτες προκειμένου να δείξουν τη ροή των ποταμών. Μέχρι τον 20ο αιώνα, το βέλος είχε γίνει ένα αφηρημένο σύμβολο το οποίο προστέθηκε στα μαθηματικά σύνολα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network