Ο δισεκατομμυριούχος του διαδικτύου που θέλει να λύσει το μυστήριο του σύμπαντος

Ο δισεκατομμυριούχος του διαδικτύου που θέλει να λύσει το μυστήριο του σύμπαντος

Ο Γιούρι Μίλνερ θέλει να γνωρίζει αν υπάρχει νοήμων ζωή πέρα από τη Γη ή όχι. Και είναι αποφασισμένος να το μάθει.

Ο  Γιούρι Μίλνερ, ο δισεκατομμυριούχος των νέων τεχνολογιών που επένδυσε νωρίς σε εταιρείες όπως η  Facebook, η Groupon και η Twitter, ασχολείται πλέον με άλλα πράγματα. Συγκεκριμένα, θέλει να μάθει αν εμείς, οι νοήμονες άνθρωποι, είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν ή όχι.

Μιλώντας πρόσφατα στο συνέδριο  Brainstorm Tech του Fortune, ο Μίλνερ είπε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο ίδιος έχει βοηθήσει στην έναρξη μιας τεράστιας προσπάθειας εντοπισμού εξωγήινων σημάτων είναι η ανάγκη του να μάθει  εάν ο ανθρώπινος πληθυσμός της Γης είναι η μόνη ευφυής ζωή στο σύμπαν.

Πέρυσι, ο Μίλνερ συνέβαλλε στην επανεκκίνηση της πρωτοβουλίας  Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (Search for Extraterrestrial Intelligence), που αναζητά ραδιοσήματα τα οποία θα αποτελέσουν ένδειξη ύπαρξης μορφών νοήμονος ζωής κάπου αλλού, πέρα από τον πλανήτη μας.

Γιατί το κάνει; Και γιατί τώρα;

«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της NASA, υπάρχουν περίπου 20 δισεκατομμύρια πλανήτες όπως οι δικοί μας, που διαθέτουν νερό, μόνο στον δικό μας γαλαξία … και υπάρχουν 100 δισεκατομμύρια άλλοι γαλαξίες. Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι είμαστε μόνοι μας» είπε.

Για τον στόχο αυτό, οι ερευνητές έχουν νοικιάσει μερικά από τα πιο προηγμένα ραδιοτηλεσκόπια στον κόσμο, με την ελπίδα να εντοπίσουν τέτοια σήματα.

«Είναι πιθανό πως αν ένας πολιτισμός έχει φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ανάπτυξης, θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιούμε εμείς, και ίσως μπορέσουμε να εντοπίσουμε ραδιοσήματα που εκπέμπονται σκόπιμα ή τυχαία», πρόσθεσε.

«Το ερώτημα εάν υπάρχει ζωή κι αλλού είναι υπό συζήτηση» καταλήγει, αναγνωρίζοντας ότι κάποιοι ίσως βλέπουν τις προσπάθειές του ως επιστημονική φαντασία. Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες της Γης θα πρέπει να επιδιώκουν να βρουν την απάντηση.

(ΠΗΓΗ: Fortunegreece)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα