Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι του κόσμου

Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι του κόσμου

Εκεί όπου τα καταστήματα πληρώνουν εκατομμύρια σε ενοίκια. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα (Pics)

Τα νούμερα ζαλίζουν. Ένα κατάστημα 100 τετ. μέτρων στις ακριβές περιοχές του Μανχάταν πληρώνει ενοίκιο από 80.000 μέχρι 270.000 ευρώ το μήνα ενώ τα μεγάλα flagship stores πληρώνουν έως και 15 εκατομμύρια. Φυσικά, οι τιμές αυτές υπαγορεύονται και υποστηρίζονται από τις πωλήσεις. Με 56 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο στην πόλη, τα καταστήματα της Νέας Υόρκης δεν έχουν έλλειψη πελατών.

Ας δούμε ποιες πόλεις στον κόσμο έχουν τα υψηλότερα ενοίκια, αλλά και πού τοποθετούνται οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι στην Ελλάδα. Όλα τα στοιχεία προέρχονται από παγκόσμια έρευνα της εταιρείας real estate  Cushman & Wakefield.

UPPER 5TH AVENUE, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ενοίκιο: 2.760 €/m²/μήνα

Εδώ βρίσκεται το διάσημο εμπορικό κέντρο Bergdorf Goodman και τα κεντρικά καταστήματα των Saks Fifth Avenue και Tiffany, αλλά και πιο «ταπεινών», όπως τα Uniqlo και Gap. Η αξία μόνο του καταστήματος Saks έχει υπολογιστεί στα 3,7 δισ. δολάρια. Σχεδόν κάθε κατάστημα σε αυτή την περιοχή έχει ουρές πελατών όλες τις ώρες, όλες τις μέρες.

Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι του κόσμου

CAUSEWAY BAY, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Ενοίκιο: 2.159 €/m²/μήνα

Η μέκκα του shopping στην πόλη είναι πάντα η πρώτη επιλογή κάθε δυτικής φίρμας που θέλει να αποκτήσει παρουσία στην περιοχή. Η εταιρεία ρούχων H&M θα μεταφερθεί σε λίγο καιρό στο νέο κεντρικό της κατάστημα για το οποίο θα πληρώνει ενοίκιο 680.000 ευρώ το μήνα.

Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι του κόσμου

TIMES SQUARE, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ενοίκιο: 1.800 €/m²/μήνα

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «ανοιχτό» mall και είναι το κέντρο της ύπαρξης της πόλης τουριστικά και εμπορικά, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι περνούν περπατώντας από τα πεζοδρόμιά της. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα των Forever 21 (8.300 τετ. μέτρα, άρα ενοίκιο 15 εκατ. € το μήνα) και τα κεντρικά των Disney, Levi’s και Hershey.

Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι του κόσμου

CENTRAL, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Ενοίκιο: 1.700 €/m²/μήνα

Το επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο της πόλης είναι αγαπημένος τόπος αγορών για τους Ευρωπαίους και τους Κινέζους επισκέπτες. Δύο mall, το Landmark και το Pacific Place, στεγάζουν φίρμες όπως Louis Vuitton, Prada και Bulgari και πολλές άλλες.

Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι του κόσμου

Δείτε τους υπόλοιπους δρόμους εδώ

Πηγή: Fortune Greece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network