Όλα όσα κρύβει το οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας

Όλα όσα κρύβει το οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας

O Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί και κάνει επίδειξη δύναμης. Πόσο δυνατός είναι όμως ο στρατός του;

Εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα γεμάτα στρατιώτες είχαν παραταχθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου κατά μήκος των όχθεων του Ταεντόνγκ, του ποταμού που διαρρέει την Πιονγκγιάνγκ προτού ξεκινήσουν να παρελαύνουν στην πόλη.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας, παρακολούθησε μαζί με τους συμβούλους του από την κεντρική πλατεία Κιμ Ιλ-Σουνγκ την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν στρατιώτες και μπάντες του στρατού, ενώ παρουσιάστηκαν άρματα μάχης, διάφορα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων και άλλα όπλα.

Στόχος της παρέλασης, εκτός των εορτασμών για την «Ημέρα του Ήλιου», το επίσημο όνομα που έχει δοθεί στην ημέρα γέννησης του Κιμ Ιλ-Σουνγκ, παππού του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, είναι να στείλει και ένα μήνυμα στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για τη στρατιωτική ισχύ της χώρας.

ADVERTISING

Τι πραγματικά ξέρουμε για τον στρατό της Β. Κορέας; Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στο παρόν προέρχονται από την έκδοση The Military Balance 2015, που δημοσίευσε το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών.

1. ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Όλα όσα κρύβει το οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας

 

Η Βόρεια Κορέα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο με τουλάχιστον 1.000.000 στρατιώτες. Οι χερσαίες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας είναι μεν πολυάριθμες, αλλά διαθέτουν κυρίως ξεπερασμένα όπλα από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

2. ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ

Όλα όσα κρύβει το οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας

 

Η Λαϊκή Αεροπορία της Κορέας διαθέτει ένα στόλο 563 στρατιωτικών αεροσκαφών, ανάμεσα τους κάποια σχετικά σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, όπως το MiG-29, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στα τελευταία χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της αεροπορικής δύναμης της χώρας αποτελείται από λιγότερο ικανά αεροσκάφη.

3. ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ

Όλα όσα κρύβει το οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας

 

Ένα από τα πιο απειλητικά πράγματα στο οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας είναι το ισχυρό συμβατικό πυροβολικό της, με εκατοντάδες όπλα Koksan 170 χιλιοστών. Τα περίπου 3.500 τανκς της χώρας υπερβαίνουν τουλάχιστον κατά 1.000 εκείνα της ανταγωνίστριας χώρας, της Νότιας Κορέας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.COM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

SHARE:

24Media Network