Ονειρικοί προορισμοί που δεν θέλουν πολλούς τουρίστες

Ονειρικοί προορισμοί που δεν θέλουν πολλούς τουρίστες

Σε αυτές τις περιοχές δεν χωράνε…περισσότεροι τουρίστες

Γραφικά χωριά, παρθένες παραλίες και μια παλιά αρχιτεκτονική δεν μπορούν εύκολα να ανανεωθούν. Όμως όταν οι πόλεις δέχονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, η φθορά είναι αναπόφευκτη.

Για το λόγο αυτό, ορισμένοι ονειρικοί προορισμοί του κόσμου δεν επιζητούν τόσο πολύ την άφιξη των τουριστών.

Παρακάτω θα δούμε ποιοι είναι αυτοί:

Ονειρικοί προορισμοί που δεν θέλουν πολλούς τουρίστες

CINQUE TERRE, ΙΤΑΛΙΑ

Το Cinque Terre είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ιταλίας, το οποίο ευελπιστεί να μειώσει τον αριθμό των ξένων επισκεπτών και να δέχεται το ανώτερο σε 1,5 εκατ. τουρίστες ετησίως. Σημειώνεται ότι την περσινή χρονιά την περιοχή επισκέφθηκαν 2,5 εκατ. άνθρωποι, κυρίως λόγω του αυξημένου αριθμού κρουαζιερών που κάνουν στάση στο λιμάνι. Τα χωριά, ωστόσο, δεν έχουν την υποδομή έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τη δραματική αύξηση του τουρισμού και για το λόγο αυτό αναμένεται να περιοριστεί η πρόσβαση σε πέντε από αυτά

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ

Tα ασβεστωμένα κτίρια της Σαντορίνης, μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι. Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος προσφάτως ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που καταφθάνει καθημερινώς στο νησί, ενώ θα μπορούν περίπου 8.000 τουρίστες να επισκέπτονται τη Σαντορίνη ανά ημέρα.

Ονειρικοί προορισμοί που δεν θέλουν πολλούς τουρίστες

ΒΕΝΕΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ

Η Βενετία «βυθίζεται» από τουρίστες κάθε χρόνο, ενώ υπάρχουν ημέρες που επισκέπτονται τα κανάλια της πόλης μέχρι και 80.000 άνθρωποι. Ορισμένοι ντόπιοι της περιοχής υποστηρίζουν μάλιστα ότι η τουριστική κίνηση απειλεί τα λιμάνια, τα κανάλια, τη λιμνοθάλασσα καθώς και τους ίδιους τους δρόμους, ζητώντας να υπάρξει ένας περιορισμός στην άφιξη των ξένων επισκεπτών.

Δείτε ΕΔΩ του υπόλοιπους προορισμούς

(ΠΗΓΗ: Fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network