Όταν το "Photoshop" (δεν) έκανε θαύματα

Όταν το "Photoshop" (δεν) έκανε θαύματα

Οι ατέλειες εξαφανίζονται, τα προσόντα τονίζονται και τα αρσενικά τρελαίνονται. Δείτε πώς οι καλλονές του παρελθόντος έφτιαχναν την εικόνα τους πολύ πριν ανακαλυφθεί το Photoshop (Pics)

Κατακτούν τη φαντασία εφήβων και ανδρών σε όλο τον πλανήτη εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για τα "Pin-Up girls", τα κορίτσια δηλαδή των οποίων οι σέξι φωτογραφίσεις στοιχειώνουν τα όνειρα των αρσενικών.

Τις φωτογραφίες τους συναντάμε συχνά σε περιοδικά και ημερολόγια, ενώ οι γονείς και οι παππούδες μας τις έβλεπαν ακόμα και σε ταχυδρομικές κάρτες ή τράπουλες!

Πολλές γυναίκες που αργότερα έγιναν διάσημες, υπήρξαν κάποια στιγμή Pin-Up girls, μεταξύ των οποίων η Μέριλιν Μονρόε, Φάρα Φόσετ και για τους νεότερους η Αν Νικόλ Σμιθ και η Κάρμεν Ηλέκτρα.

Όπως όμως σήμερα, από τη φωτογράφιση, μέχρι αυτό που βλέπουμε χάσκει η άβυσσος -ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε- το ίδιο ίσχυε και στο παρελθόν.

Στις φωτογραφίες (από το Buzzfeed.com) που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε, πώς με εντατική επεξεργασία -ένα είδος παραδοσιακού photoshop- πολύ χρώμα, προσθήκες και κάποια τρικ, μετέτρεπαν μέτριες εικόνες σε χάρμα οφθαλμών. Τα παχάκια εξαφανίζονται, τα χαρακτηριστικά τονίζονται και η φαντασία παίρνει φωτιά.

Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, καθώς οι μελαχρινές είναι πλειοψηφία και οι παρεμβάσεις προσεκτικές ώστε να συνδυάζεται η πρόκληση, με τα αυστηρά ήθη.

Το μόνο που έχει μείνει ίδιο είναι η έκφραση της πάπιας που ακόμα και σήμερα έχουν ορισμένες καλλονές στις φωτογραφίσεις.

Απολαύστε τα Pin-Up girls μιας άλλης εποχής και αν είναι κοντά σας ο παππούς σας φωνάξτε τον μήπως αναγνωρίσει καμία.

Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
Όταν το
SHARE: