Ποια τα οφέλη και οι παροχές για το κάτοχο ιδιωτικού συμβολαίου Υγείας

Ποια τα οφέλη και οι παροχές για το κάτοχο ιδιωτικού συμβολαίου Υγείας

Η έλευση της πανδημίας ήρθε να υπενθυμίσει σε πολλούς από εμάς πως η Υγεία είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά σε αυτόν τον κόσμο, της οποίας την αξία και την πολυτιμότητα την συνειδητοποιούμε μόνο όταν την χάνουμε! Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι...

To Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας έδειξε έμπρακτα τις δυνατότητες του στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση του ιού COVID-19 και των έκτακτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν.

Είναι αλήθεια επίσης πως για δεκαετίες έχει αποτελέσει με επιτυχία για δεκαετίες το βασικό πυλώνα υπηρεσιών για τις ανάγκες του Έλληνα πολίτη, με καταρτισμένους γιατρούς, εξειδικευμένο προσωπικό, ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία «τοπόσημα» ανά την Επικράτεια.

Ωστόσο ακόμη υπάρχουν προβλήματα, απόρροια των χρόνιων δημοσιονομικών πιέσεων και άλλων παραγόντων που δημιουργούν αρνητικές συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες τίθεται εν αμφιβόλω η προοπτική της ισότιμης παροχής φροντίδας υγείας σε όλους τους πολίτες.

Κι όμως ξοδεύουμε ήδη πολλά από τη τσέπη μας

Είναι γεγονός πως ενώ όλοι ως φορολογούμενοι καταβάλουμε αυτό που μας αναλογεί για τις δημόσιες ιατρικές υπηρεσίες, την ίδια ώρα πληρώνουμε από τη τσέπη μας επιπλέον υψηλά ποσά σε δαπάνες Υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2019, οι συνολικές δαπάνες Υγείας στη χώρα ανήλθαν στα 14,4 δις ευρώ. Με δεδομένο και τη χαμηλότερη απήχηση της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, μόλις τα 700 εκατ. ευρώ από αυτά προέρχονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Την ίδια ώρα το λεγόμενο «outof pocket money», δηλαδή κόστη που καλύφθηκαν από τους ίδιους τους πολίτες, ανήλθε στα 5,7 δις. ευρώ.

Τι θα μπορούσαμε να είχαμε γλυτώσει από αυτά, αν είχαμε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο;

Αυξήθηκε το ενδιαφέρον για ιδιωτική ασφάλιση

Παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε η ελληνική οικονομία την περυσινή χρονιά και την αναμενόμενη πτώση στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων, το ενδιαφέρον για ασφαλιστήρια συμβόλαια Υγείας κινήθηκε αντιστρόφως ανάλογα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ για το 2020, την ώρα που η συνολική παραγωγή υποχώρησε κατά 3,7% η ασφάλιση Υγείας κινήθηκε ανοδικά με άνοδο 9,5%.

Αξιοσημείωτο είναι δε, πως η Ελλάδα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις στην Ε.Ε σε επίπεδο αύξησης παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Insurance Europe, ξεπερνώντας την άνοδο χωρών με μεγαλύτερη ασφαλιστική συνείδηση όπως η Ισπανία και η Νορβηγία.

Η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας δεν είναι πολυτέλεια

Και ενώ ο συνεχής μετασχηματισμός των συστημάτων Υγείας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο βρίσκεται εν εξελίξει, η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται συμπληρωματικά να υποστηρίξει καθημερινές και άλλες σύνθετες ανάγκες.

Τα ιδιωτικά συμβόλαια Υγείας δεν αποτελούν και δεν πρέπει να λογαριάζονται ως μια πολυτελή υπηρεσία, αλλά μια συνειδητή επιλογή.

Ειδικότερα, η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί «σύμμαχο» για τη θωράκιση της Υγειάς μας, για μια σειρά από διακριτούς λόγους:

– Η ιδιωτική ασφάλιση προωθεί την ιδέα της πρόληψης με την παροχή δωρεάν checkup

– Παρέχει απρόσκοπτη πρόσβαση στην ποιοτική νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, με αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, χρήση σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων και ιατρικής τεχνολογίας, καταβάλλοντας ένα λογικό ασφάλιστρο.

– Δίνει την δυνατότητα για υπηρεσίες χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, εύκολη πρόσβαση σε γιατρούς και κλινικές με πλήρη ελευθερία επιλογής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

– Μεταθέτει το οικονομικό βάρος, που συνεπάγεται το κόστος μιας νοσηλείας, από την τσέπη του καταναλωτή στην ασφαλιστική εταιρεία.

– Αποτελεί εχέγγυο για την αποφυγή γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε ο ασφαλισμένος να έχει άμεση πρόσβαση στον γιατρό ή τη μονάδα υγείας που επιθυμεί και αποφεύγει την ταλαιπωρία που προκαλούν αρκετές φορές δομές δημόσιας Υγείας.

-Στην αγορά διατίθενται μια πληθώρα προγραμμάτων ικανά να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός

-Δίνει τη δυνατότητα ασφάλισης άλλων μελών της οικογένειας (π.χ. παιδιών, συζύγου) με μειωμένο ασφάλιστρο ή οικογενειακά προγράμματα ασφάλισης με σαφώς χαμηλότερο κόστος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version