Τα deal του 2015 που θα αφήσουν εποχή

Τα deal του 2015 που θα αφήσουν εποχή

«Χρυσά» deal και εξαγορές-μαμούθ αφήνει πίσω του το 2015. Σε ένα σκηνικό παγκόσμιας αστάθειας, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί δεν φοβήθηκαν το ρίσκο

Από την Τζένη Κριθαρά

Επιχειρηματικές συμφωνίες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων «έκλεισαν» εντός του 2015. Ο φαρμακευτικός κλάδος- που μας έχει παραδοσιακά συνηθίσει σε εντυπωσιακά deal- πρωτοστατεί και φέτος, ενώ συμφωνίες πολλών μηδενικών συνήφθησαν τόσο στον χώρο των ποτών και των τροφίμων, όσο και στον χώρο της τεχνολογίας.

Ελάτε να κάνουμε μία αναδρομή στις σημαντικότερες διεθνείς επιχειρηματικές συμφωνίες που «έκλεισαν» μέσα στο 2015!

Τα deal του 2015 που θα αφήσουν εποχή

1. ABBVIE-PHARMACYCLICS

Δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα της αιματολογίας-ογκολογίας

Στις αρχές Μαρτίου, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Abbvie ανακοίνωσε την εξαγορά της Pharmacyclics έναντι του ποσού των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε η κορυφαία στον χώρο της αιματολογίας-ογκολογίας εταιρεία, καθώς η Abbvie προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της το Imbruvica, το οποίο είχε αναπτύξει η Pharmacyclics ως μία αποτελεσματική θεραπεία των αιματολογικών κακοηθειών.

Τα deal του 2015 που θα αφήσουν εποχή

2. HEINZ-KRAFT

Το deal της χρονιάς στον χώρο των τροφίμων

«Kraft Heinz Company» είναι το όνομα της νέας εταιρείας που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της εταιρείας Heinz με την Kraft Foods. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του πέμπτου μεγαλύτερου ομίλου του κλάδου διεθνώς. Οι μέτοχοι της Kraft έλαβαν μετοχές στη νέα εταιρεία και ειδικό μέρισμα ύψους 16,50 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Heinz κατέχουν συνολικά το 51% της Kraft Heinz.

Τα deal του 2015 που θα αφήσουν εποχή

3. ROYAL DUTCH SHELL- BG GROUP

Η εξαγορά της δεκαετίας;

Στις αρχές Απριλίου, η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου BG Group. Η συμφωνία, ύψους 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελεί όχι μόνο μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές για το 2015, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες της τρέχουσας δεκαετίας. Ενδεικτικά, η συμφωνία αναμένεται να αυξήσει κατά 25% τα αποδεδειγμένα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Shell.

Τα deal του 2015 που θα αφήσουν εποχή

4. VERIZON- AOL

Η εξαγορά που θα αλλάξει το τοπίο στις εκδόσεις

Την εξαγορά της AOL έναντι του ποσού των 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Verizon στα μέσα Μαΐου. Μεταξύ των εμπορικών σημάτων που υπάγονται στην AOL είναι η Huffington Post, η TechCrunch και η Engadget και η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την στροφή και την επένδυση της Verizon στην παροχή υψηλής ποιότητας ψηφιακών υπηρεσιών. Άλλωστε, και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lowell McAdam δήλωσε πως: «Η εξαγορά αυτή υποστηρίζει τη στρατηγική μας να παρέχουμε μια σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ των προϊόντων και των καταναλωτών».

Τα deal του 2015 που θα αφήσουν εποχή

5. CHARTER COMMUNICATIONS -TIME WARNER CABLE

Συμφωνία «γιγάντων» στις αμερικανικές τηλεπικοινωνίες

Στα τέλη Μαΐου, η Charter Communications, η κορυφαία εταιρεία ευρυζωνικών επικοινωνιών και τέταρτη μεγαλύτερη επιχείρηση καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την εξαγορά της Time Warner Cable έναντι του ποσού των 56,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με την συμφωνία αυτή, αλλάζει σημαντικά το τοπίο στον χώρο των αμερικανικών τηλεπικοινωνιών.

Δείτε τις υπόλοιπες συμφωνίες εδώ

(Πηγή: Fortunegreece.com)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network